Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Sedlacek verslaat Van Peer en wordt eerste Tsjech met Tour Card

Op dag drie van de Europese Q-School stond er voor de tweede keer dit jaar een Nederlander in de finale. Berry van Peer nam het op tegen de Tsjech Karel Sedlacek.

Route naar de finale
Van Peer kende op de vrijdag al een sterkere dag, nadat hij donderdag slecht was begonnen. Vandaag opende hij met overwinningen op Markus Straub (5-4), Markus Kessler (5-1) en Julio Gonzalez (5-4), waarna ook Tytus Kanik (5-2) en Sead Nicevic (5-0) werden verslagen. Bij de laatste 16 volgde een 5-1 overwinning op Romeo Grbavac. Nog twee Nederlanders scheidden hem van de finale. Tegen zowel Derk Telnekes (5-3) als Dirk van Duijvenbode (5-4) kwam hij als overwinnaar uit de strijd. Tegen Van Duijvenbode had hij wel het enorme geluk van 9 overleefde matchdarts.

Sedlacek stond er na twee dagen al goed voor, en met deze finaleplaats verzekerde hij zich al van een Tour Card. Toch was hij zeker niet van plan de finale te verliezen. Op weg naar de finale versloeg hij achtereenvolgens Stefan Hielscher (5-0), Michel Turetta (5-0), Levy Frauenfelder (5-4), Andreas Harrysson (5-4), Dragutin Pecnjak (5-2), Daniel Larsson (5-0), Steffen Siepmann (5-2) en Michael Hurtz (5-3).

Finale
Met een 17-darter begon Sedlacek aan de wedstrijd. Hij werd gecounterd door Van Peer, die in hetzelfde aantal pijlen zijn leg won. Van Peer kreeg daarna drie pijlen om te breken, maar dit lukte niet. Sedlacek won de leg. Met een 146-finish was het daarna ‘Evil Charlie’ die wel wist te breken en op 3-1 kwam. Dat was ook meteen een fatale klap voor Van Peer. Met twee legs in 17 pijlen ging Sedlacek gemakkelijk naar de overwinning. Hij wordt zo de eerst Tsjech met een Tour Card.

Karel Sedlacek: 86.6 / 50%
Berry van Peer: 85.6 / 14%

Nederlanders
Dirk van Duijvenbode was vandaag misschien wel de beste speler, maar hij vergat het af te maken. Hij verloor in de halve finale van Van Peer. Derk Telnekes strande een ronde eerder, terwijl Wesley Harms (tegen Zoran Lerchbacher) en de verrassende Jeremy van der Winkel (tegen Kciuk) de laatste 16 haalden. Martijn Kleermaker verloor bij de laatste 128 van Mario Vandenbogaerde, maar staat er nog altijd goed voor op de ranking.

Order of Merit
Het winnen van finales lukt nog niet, maar toch zijn veel Nederlanders erg constant. Plek één tot vier is allemaal in handen van onze landgenoten met nog één dag te gaan.

1. Derk Telnekes – 12
2. Dirk van Duijvenbode – 12
3. Martijn Kleermaker – 12
4. Berry van Peer – 12
5. Thibault Tricole – 11
6. Krzysztof Kciuk – 11
7. Daniel Larsson – 11
——————————-
8. Boris Krcmar – 10
9. Wesley Harms – 10
10. Zoran Lerchbacher – 9
11. Rusty-Jake Rodriguez – 9
12. Kevin Münch – 9

Image courtesy of FOTO: Petra Šolara
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *