Seigo Asada wint zijn eerste Asian Tour van 2019 in eigen land

Afgelopen morgen werd de vierde Asian Tour in Kobe gespeeld. Zaterdag wist Haruki Muramatsu te winnen. Afgelopen morgen stonden Paul Lim, Seigo Asada, Royden Lam en Kai Fan Leung in de halve finales. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
De eerste halve finale ging tussen Paul Lim en Seigo Asada. Lim bereikte de halve finales met knappe overwinningen op Arashi Matsumoto (5-4), Yasuyoshi Matsumoto (5-4), Ki Fu Joe Ng (5-3), Ryan Ocampo (5-3) en Michael Viola (5-3). Asada bereikte voor de tweede keer dit weekend de halve finales, dit keer was het ten koste van Yukihiko Higuchi (5-0), TzuHao Tsai (5-3), Nobuyuki Ishii (5-0), Nobuhiro Yamamoto (5-3) en Lourence Ilagan (5-4).

De tweede halve finale ging tussen Royden Lam en Kai Fan Leung. Lam behaalde net als Asada de tweede halve finale van het weekend. Lam deed het met overwinningen op Yoshiki Takahashi (5-2), Masaki Iho (5-0), Yuya Higuchi (5-1), Keita Ono (5-3) en Christian Perez (5-1). Leung bereikte zijn tweede halve finale van het seizoen. Dit deed de speler uit Hong Kong met knappe zeges op Hiroki Yasuda (5-1), Masaya Inoue (5-1), Tomoya Tsumura (5-3), Atsuhi Homma (5-0) en Haruki Muramatsu (5-4).

Halve finales
De eerste halve finale werd begonnen door Seigo Asada, want hij won de bull van Paul Lim. Asada hield erg gemakkelijk zijn eigen leg, in 12 darts kwam de Japanner op een 1-0 voorsprong. Asada wist vervolgens Lim met een 15-darter te breaken en gooide een 16-darter voor een 3-0 voorsprong. Lim begon in zijn tweede eigen leg erg slecht en daarvoor profiteerde Asada van, met een 14-darter brak ‘The Ninja’ naar 4-0. Met een 16-darter pakte Asada de 5-0 overwinning en zijn tweede finale in het weekend.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Seigo Asada: 102,9 / 63%
Paul Lim: 81,3 / 0%

De tweede halve finale ging tussen twee landgenoten. Leung begon de halve finale, omdat hij de bull gewonnen had. De eerste twee legs gingen met de darts mee, Lam won zijn leg met een 155-finish voor 1-1. In de derde leg wist Lam een 14-darter te gooien en kwam 2-1 voor. Lam verzilverde de break niet, want met een 17-darter kwam Leung terug tot 2-2. Vervolgens gingen de vier opeenvolgende legs met de darts mee, waardoor er een beslissende leg moest komen. De beslissende leg mocht Leung beginnen, maar hij wist slechts één keer de triple 20 te raken. Met een magistrale 160-finish plaatste Lam zich alsnog voor de finale in Kobe.

Royden Lam: 87,3 / 56%
Kai Fan Leung: 84,6 / 25%

Finale
Vorig jaar stonden beide heren ook in de finale tegenover elkaar, toen werd het 5-3 voor Lam. Asada wist de bull te winnen en mocht daarom de finale beginnen. De finale begon matig, maar het was Asada die zijn eigen leg gewoon hield. Ook Lam hield zijn eigen leg, waardoor het 1-1 werd. Vervolgens werd het niveau beter in de finale. Met een 15-darter maakte Asada er 2-1 van en hetzelfde deed Lam voor de 2-2. In de vijfde leg miste Asada 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 17-darter plaatste Lam de break. Voor Lam was het noodzakelijk om zijn eigen leg nu te houden, maar dat gebeurde niet. Lam miste dubbel 16 vo0r 4-2, Asada brak terug met een knappe 90-finish voor 3-3. Met een 17-darter hield Asada zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 4-3. In de achtste leg wist Asada 180 te gooien en won met een 79-finish zijn eerste Asian Tour van 2019!

Seigo Asada: 88,0 / 50%
Royden Lam: 80,5 / 30%

Verrassingen
Tijdens de vierde Asian Tour waren er weinig verrassingen. De grootste verrassing was dat WK-deelnemer Noel Malicdem al bij de laatste 32 verloor met 5-4 van Christian Perez, ondanks een gemiddelde van 100. De favorieten voor een plek op het WK van 2020 verloren in de kwartfinales; Lourence Ilagan en Haruki Muramatsu.

Order of Merit
Na vier toernooien leiden Paul Lim en Royden Lam de Asian Tour Order of Merit. Seigo Asada heeft dit weekend goede zaken gedaan, met in totaal prijzengeld van $4200 stijgt hij naar plaatst 3. Haruki Muramatsu doet ook goede zaken en staat virtueel op het WK. Voor Lourence Ilagan en Noel Malicdem is er werk aan de winkel!

Image courtesy of FOTO: PDC Asia