Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - UK Open 2022

Sensatie in Minehead: Noppert wint UK Open

Danny Noppert heeft voor sensatie gezorgd in Minehead. In een spannende, maar alles behalve goede finale was hij in een beslissende leg te sterk voor Michael Smith.

Een finale tussen twee mannen die nog nooit een PDC Major wonnen: Michael Smith tegen Danny Noppert. Op de UK Open kan het, al is het natuurlijk geen verrassing dat Smith een finale haalt. De Engelsman hoopte eindelijk zijn vloek te verbreken en eindelijk die titel te winnen, en hij begon in ieder geval goed aan de finale. Met legs in 14, 17 en 12 (met 124-finish) pijlen stormde hij weg bij Noppert, die na drie legs onder de 70 qua gemiddelde uit kwam. De Fries schoot ineens wakker, en met een 114-finish brak hij Smith. Door ook zijn eigen leg te houden was er nog weinig aan de hand: 3-2.

Smith laat Noppert in wedstrijd

Noppert mocht na de onderbreking beginnen, maar werd meteen afgetroefd door Smith. Door met een 17-darter meteen terug te breken zorgde hij er echter voor dat de Engelsman niet weg kon lopen. Beide mannen wisten elkaar daarna weer te breken, waarna Noppert met een 17-darter dan eindelijk wel weer zijn eigen leg en de stand op 5-5 bracht. Smith overtuigde bij lange na niet, waardoor Noppert, ondanks een gemiddelde onder de 85, kon profiteren.

Noppert sluipt naar titel

Met een 16-darter kwam Smith prima uit de onderbreking. Noppert moest de afstand weer even vinden, maar profiteerde dit keer van missers van ‘Bully Boy’. Met een 13-darter in de leg daarna nam de Fries zelfs brutaal de leiding. Lang kon hij hier niet van profiteren, want met legs in 15 en 18 greep Smith weer de voorsprong. Een 97-finish op dubbel 12 was cruciaal voor de Engelsman. Noppert gaf zich echter nog niet gewonnen. Hij haakte aan, waarna hij vier pijlen op dubbel 12 kreeg voor de break. Weer miste hij dubbels, waardoor Smith onsnapte. Een 21-darter later was het juist Noppert die weer onsnapte. De wedstrijd was niet hoogstaand, maar wel spannend, en dus verdiende het een beslissende leg. Smith mocht hem beginnen, maar zakte compleet weg. Noppert kende juist zijn beste moment van de hele wedstrijd. Met een 13-darter bereikte hij het ‘onmogelijke’: Smith werd verslagen en hij kroonde zichzelf als winnaar van de UK Open. Wat een prestatie van de Fries, die meteen stijgt naar plek 12 op de wereldranglijst.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 84.82 / 36.7%
Michael Smith: 90.33 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *