Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Sensatie William O’Connor pakte eerste PDC-titel

William O’Connor is er in geslaagd Players Championship 13 te winnen. Voor de Ier was het zijn eerste titel bij de PDC, na vorig jaar al een finale te hebben verloren. Lees hier meer.

Route naar de finale
Afgelopen zondag miste Nathan Aspinall nog een matchdart tegen Michael van Gerwen, vandaag wist hij de finale van Players Championship 13 te halen. De winnaar van de UK Open verkeert in uitstekende vorm en liet dat de hele dag zien. Zijn laagste gemiddelde van de dag was 96.4, drie keer kwam hij boven de 100 uit. Hij versloeg Matthew Edgar ruim (6-1), waarna hij in een hoogstaande partij Keegan Brown met 6-4 versloeg. Tegen Boris Koltsov kwam hij terug van 3-1 naar een 6-4 overwinning. Robert Owen werd vervolgens getrakteerd op een 6-0 nederlaag, waarna Christian Kist in de kwartfinale zijn hoofd moest buigen, 6-3. In de halve finale was hij met 7-4 een maatje te groot voor Adrian Lewis.

De tegenstander van Aspinall mocht toch verrassend worden genoemd. William O’Connor haalde voor de tweede keer in zijn PDC carrière een finale. Vorig jaar verloor hij in een Euro Tour finale van Michael van Gerwen, vandaag hoopte hij wel een titel te pakken. In zijn eerste wedstrijd van de dag kwam hij nog goed weg tegen Rowby-John Rodriguez. Een 16-darter in de beslissende leg was uiteindelijk toch genoeg, 6-5. Luke Humphries en Luke Woodhouse werden beide met 6-2 verslagen, waarna Steve Beaton met 6-4 werd verslagen. Jeffrey de Zwaan kwam nog bijna terug van een achterstand, maar ook hier was de Ier de sterkste, dit keer 6-5. In de halve finale leek lange tijd Daryl Gurney de betere speler, maar na een 4-2 achterstand draaide O’Connor het helemaal om. Hij miste nog de dubbel 12 voor een 9-darter, maar uiteindelijk won hij met 7-5.

Finale
William O’Connor gooide de bull en mocht hierdoor de finale beginnen. De Ier miste 167 op de bull, waardoor Aspinall de leg in 16 pijlen kon stelen. Aspinall miste in zijn eigen leg echter drie pijlen op de dubbels, waardoor O’Connor de leg terug won. Er bleven maar breaks komen, want een 14-darter van Aspinall werd gevolgd door de rebreak van O’Connor via dubbel 18. Met een 14-darter hield O’Connor daarna voor de eerste keer zijn eigen leg. Ook Aspinall lukte dit, waardoor de stand op 3-3 kwam. Het niveau ging langzaam omhoog en met een 13-darter pakte O’Connor weer de leiding. Hij schroefde het tempo op en met een 11-darter breidde hij de voorsprong uit naar 5-3.

Met een 17-darter pakte de Ier ook zijn eigen leg, waardoor een eerste titel al erg dichtbij kwam. Hij kreeg zelfs een pijl om naar 7-3 te gaan, maar nadat hij die miste pakte Aspinall zijn laatste kans. Deze kans leek een leg later toch heel ver weg, nadat een 13-darter van ‘The Magpie’ de stand op 7-4 bracht. De leg daarna was het al over. Aspinall miste drie pijlen, waarna O’Connor 68 uitgooide voor zijn allereerste titel. Wat een moment voor de Ier.

William O’Connor: 98.6/42%
Nathan Aspinall: 94.0/24%

Nederlanders
Twee Nederlanders wisten de kwartfinales te halen. Jeffrey de Zwaan deed dit zeer overtuigend. Tot deze ronde was zijn laagste gemiddelde 100.4 in de vier wedstrijden die hij speelde. Een nederlaag (6-5) tegen William O’Connor voorkwam echter dat hij op weg naar de titel ging. Christian Kist wist sinds lange tijd ook weer de laatste 8 te halen. ‘The Lipstick’ kampte lange tijd met blessures maar lijkt nu langzaam weer in vorm te raken. Hij boekte onder ander knappe overwinningen op Bunting (6-5) en McGeeney (6-4), waarna hij verloor van Nathan Aspinall (6-3). Van Barneveld en Noppert haalden beide de laatste 16. RVB was de dag nog begonnen met een 6-4 overwinning op Corey Cadby.

Verrassingen
Het begint bijna gewoon te worden; Grote namen die in de eerste ronde verliezen. Gary Anderson was hier één van. Na zijn terugkeer won hij slecht 1 van zijn 5 wedstrijden, vandaag was het Geert Nentjes die voor de stunt zorgde. De jonge Nederlander won met maar liefst 6-1. Ian White verloor met 6-2 van Mark McGeeney, maar hier viel niet veel aan te doen. McGeeney gooide namelijk 111.6 gemiddeld. Joe Cullen verloor met 6-5 van Ritchie Edhouse, terwijl Jonny Clayton met 6-2 verloor van Nathan Rafferty. In de tweede ronde gooide Luke Woodhouse Gerwyn Price eraf, ook Simon Whitlock verloor hier al.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *