Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Sensationele 9-darter Borland, Wright wint met gemak

Niet Peter Wright, maar William Borland was de ster van de avond. De Schot gooide een sensationele 9-darter in de laatste leg tegen Bradley Brooks. Joe Murnan en Ross Smith wonnen verder ook nog.

Paul Lim vs Joe Murnan

Murnan mocht de wedstrijd beginnen. Maar Lim pakte gelijk de leg van Murnan af met een 118-finish. Een leg later, met een aantal gemiste dubbels kwam Lim op een 2-0 voorsprong. Met een 19-darter maakte Murnan het 1-2. In de vierde leg van de eerste set was Lim goed aan het scoren. Murnan kwam niet in de buurt van Lim. Met een 15-darter trok Lim de eerste set naar zich toe.

Na de eerste break mocht Lim gelijk beginnen. Met een 16-darter trok ”The Singapore Slinger” de eerste leg van de tweede set naar zich toe. In twintig pijlen maakte Murnan het 1-1 in de tweede leg. Een leg later pakte Murnan de 2-1 voorsprong met een 16-darter. Je zag geleidelijk dat Lim minder ging spelen. Uiteindelijk won Murnan de tweede set met 3-1. Murnan begon de derde set goed. Met een 14-darter pakte Murnan de eerste leg van de derde set. Met twee gemiste dubbels van Murnan trok Lim zijn eigen leg naar zich toe in de tweede leg. In de derde leg stond Murnan na 15 pijlen op dubbel 20, en Lim stond ook na 15 pijlen op dubbel 20. Toch pakte Murnan de 2-1 voorsprong. Een leg later maakte Lim het wel 2-2 in de derde set. In de vijfde leg van de derde set kwam Lim niet in de buurt van Murnan. Murnan gooide een 74-finish uit en trok de derde set naar zich toe.

In de eerste leg van de vierde set werden er veel dubbels gemist door Lim en Murnan, maar uiteindelijk kwam Lim op een 1-0 voorsprong. Murnan maakte het een leg later 1-1. Met drie keer 140 en een 81-finish trok Lim de derde leg naar zich toe, maar Murnan maakte met een 14-darter een 2-2 gelijke stand in de vierde set. Met een 17-darter trok Lim de vierde set naar zich toe. We kwamen aan bij een beslissende laatste set. In de eerste leg van de vijfde set zaten Lim en Murnan dicht bij elkaar, toch gooide Murnan dubbel 20 uit om de eerste leg naar zich toe te trekken. Lim miste in de tweede leg van de laatste set een aantal dubbels, waardoor Murnan op een 2-0 voorsprong kwam. Murnan kreeg twee wedstrijdpijlen, die miste Murnan. Lim trok de derde leg naar zich toe. Een leg later gooide Murnan een 45-finish en gaat door naar de tweede ronde. Murnan speelt in de tweede ronde tegen Nathan Aspinall.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Joe Murnan: 79,33 / 35,3%
Paul Lim: 79,35 / 27,8%

Bradley Brooks vs William Borland

Nadat het bord ook daadwerkelijk recht hing, kon de partij beginnen. De jeugd wereldkampioen begon zeer sterk aan de partij. De trippels en 180-ers vlogen Borland om de oren en het scorend vermogen was zeer goed. Bradley Brooks sloot de eerste set af met een gemiddelde van 112.73 en gooide ook nog eens 3 van de 7 dubbels raak. William Borland kon hier natuurlijk niets aan beginnen. Hij verloor de set die hij zelf begonnen was, met 3-0. Hij kreeg nog wel in twee legs een kansje op de dubbel, maar mistte deze dus. Het zou moeilijk worden voor Brooks om dit niveau vast te houden.

Zo goed als Bradley Brooks de eerste set gooide, zo matig begon hij in de tweede set. Na 8 trippels gegooid te hebben in de eerste drie beurten, had Brooks iets meer moeite met de dubbels. Hij mistte er zeven en hierdoor kon Borland gelijk breken. Borland stond ook zeker niet slecht te gooien. Hij verzilverde zijn leg ook nog eens. Nadat Brooks met een 10-darter zijn leg wist te houden, pakte Borland de set met een 92-finish.

In de derde set lag het dicht bij elkaar. William Borland leek wel meer druk op de legs van Brooks te krijgen. In de tweede leg wist Borland al een kans op de bull te creëren, hij mistte deze wel. In de derde set ging het naar een last-leg decider. Borland begon deze wel met slechts 45, maar vervolgde deze met twee 140-ers en een 136 om op D20 te komen. Ook dat gooide hij nog in één pijl en zo kwam hij op een 2-1 in sets.

In de derde set leek Borland het al heel snel te beslissen. In de eerste leg brak Borland gelijk. Brooks zette wel veel druk om gelijk terug te breken, maar Borland gooide 148 uit voor een 2-0 voorsprong in de set. Brooks leek dood en begraven, maar antwoordde ook met een aantal goede finishes. Hij begon met een 80-finish om de wedstrijd te redden, vervolgens gooide hij een 134-finish om terug te breken. Daarna ging ook nog 98 uit om de set alsnog te pakken en een beslissende set af te dwingen.

Deze beslissende set begon Brooks niet goed. Het was harken voor trippels en hij kwam scorend te kort. Borland wist ook nog eens te breken met een 130-finish. Zo stond Borland op matchpoint, deze wist hij niet gelijk te benutten. Brooks was in de derde leg scorend veel sterker en wist gelijk terug te breken. Ook in de vierde leg wist Borland de trippels moeilijk te vinden. Brooks wist zijn leg te houden en zo kwamen wij tot een last-leg decider.

Het was al een mooie wedstrijd, maar Borland wist deze onvergetelijk te maken. De last-leg decider werd begonnen met een 180-er van Borland. Deze volgde Borland op met een 177-er en beëindigde de leg en de wedstrijd met een 144-finish. Borland plaatste zich zo voor de tweede ronde met een 9-darter.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Bradley Brooks: 94.22 / 45.83%
William Borland: 94.81 / 55%

Ross Smith vs Jeff Smith

Het spectaculaire einde van de vorige wedstrijd was nog volop in de zaal voelbaar, maar met Ross Smith tegen Jeff Smith stond de volgende wedstrijd toch al op het programma. Op papier kon dit ook een prachtige wedstrijd worden: beide mannen stonden dit jaar op de vloer goed te spelen. Het begin van de wedstrijd was voor Ross Smith. De Engelsman won de eerste twee legs vrij simpel, aangezien Jeff Smith traag startte. Met een 13-darter liet de Canadees wel een teken van leven zien, maar toch verloor hij zijn eigen set: Ross Smith mocht met een 23-darter (!!) op 1-0 komen.

Jeff Smith leek totaal niet in de wedstrijd te kunnen komen. Ook Ross Smith speelde niet geweldig, maar door langzaam het niveau iets te verhogen liep hij toch langzaam weg bij zijn naamgenoot. Met legs in 17, 15 en 11 won hij zijn eigen set zelfs met 3-0: er leek geen vuiltje aan de lucht voor ‘Smudger’. De Engelsman was erg sterk op zijn finishes, scorend was het iets minder. Met finishes van 116 en 144 liet hij dit ook in set drie weer zien. Jeff Smith leek gebroken, maar de Canadees sleepte er alsnog een beslissende leg uit in deze set. Deze leg mocht hij ook nog beginnen, maar nadat hij na 18 pijlen niet uit was, ging Ross Smith er alsnog met de zege vandoor. Stephen Bunting wacht in ronde twee.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Ross Smith: 85.15 / 47.4%
Jeff Smith: 79.79 / 27.3%

Peter Wright vs Ryan Meikle

De eerste twee avonden brachten Gerwyn Price en Gary Anderson, avond nummer drie van het PDC WK werd afgesloten door Peter Wright. De Schot trof Ryan Meikle, die gisteren tegen Fabian Schmutzler zijn eerste wedstrijd op een WK won. Wright mocht logischerwijs als favoriet aangeduid worden, maar ‘Snakebite’ verslikte zich in het verleden wel eens in zijn eerste wedstrijd. Aan Meikle de taak om de druk meteen op te voeren, en met een 15-darter was de start hiervan prima. Wright won ook zijn eigen leg, waarna het weer aan Meikle was om op voorsprong te komen. Al na drie legs ging Wright sleutelen aan zijn flights. Met een lichter type ging het ineens wel lopen: nadat hij zijn eigen leg hield gooide hij in de beslissende leg een 12-darter, waardoor hij set 1 alsnog van Meikle afsnoepte.

Met een 15-darter brak Meikle Wright meteen in de eerste leg van set twee. In zijn eigen leg kreeg hij daarna 21 (!) pijlen om op 2-0 te komen, maar dit mislukte. Om Wright te verslaan moeten zulke kansen zeker gepakt worden. Wright ging lachend verder en door legs in 15 en 13 te gooien was ook deze set een prooi voor de Schot. Het leek een makkelijk avondje te worden voor de nummer twee van de wereld. Door met een 19-darter Meikle weer meteen te breken in set drie was het einde van de wedstrijd al meteen in zicht. Legs in 18 en 15 later was het ook daadwerkelijk zo. Zonder al te veel moeite overleefde Wright zo zijn eerste wedstrijd, na kerst keer hij terug in de jacht op een tweede wereldtitel.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Peter Wright: 92.19 / 34.6%
Ryan Meikle: 79.29 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *