Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Keane Barry

Sensationele Barry blijft winnen op UK Open

Keane Barry blijft indruk maken op de UK Open. De Ier staat al het hele toernooi sterk te spelen en schakelde in de kwartfinale James Wade uit: 10-4.

De UK Open is altijd een toernooi vol verrassingen en in de eerste kwartfinale van de middag kwam er meteen één in actie: de 19-jarige Keane Barry. De Ier nam het op tegen de winnaar van de vorig jaar, James Wade. De Engelsman kreeg in de eerste leg meteen de kans om te breaken, maar na drie missers op dubbel 10 gaf hij de leg alsnog weg aan Barry. Dit leek meteen een beslissend moment in de wedstrijd te zijn. Met een 12-darter brak Barry daarna namelijk wel, waarna hij ook zijn eigen leg hield in 15 pijlen (met 120-finish). Wade haakte aan, maar met een knappe 85-finish ging Barry daarna toch met een 4-1 voorsprong de rust in.

Barry blijft indruk maken

Wade leek het niveau van de zaterdag niet te halen, terwijl Barry juist alleen maar beter stond te spelen. Met een 82-finish voor een 12-darter, met Wade op tops, deelde hij weer een klap uit. Een 18-darter van ‘Dynamite’ volgde, waarna Wade eindelijk weer een leg kon pakken. Barry bleef rustig doorspelen en noteerde een 15-darter. Net voor de tweede onderbreking vergat hij echter wel om alvast de beslissende klap uit te delen: vanaf 82 miste hij twee pijlen op de dubbels, waardoor Wade de schade beperkt hield tot 7-3.

Barry straft alle fouten van Wade af

Met een typische ‘James Wade-finish’, 102, brak ‘The Machine’ Barry meteen in de eerste leg na de onderbreking. Hij leek er nog in te geloven, maar hij deed hemzelf de das om. Twee missers op zijn favoriete dubbels, dubbel 20 en dubbel 10, zorgden ervoor dat Barry weer de kans kreeg om terug te breken. Dit deed hij ook, en door 14 pijlen ook zijn eigen leg te houden kwam hij op matchpoint. Een 110-finish in de leg daarna was een prachtige afsluiter. Voor het eerst bereikt zo een Ier een halve finale op een PDC Major, kan Barry blijven stunten en zelfs de titel gaan winnen?

Keane Barry: 100.19 / 58.8%
James Wade: 96.3 / 26.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *