Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Sensationele Jamie Hughes wint eerste Euro Tour, alsnog naar World Matchplay

Jamie Hughes heeft in Praag de allereerste Czech Darts Open en zijn eerste Euro Tour titel gewonnen. De man uit Tipton versloeg Stephen Bunting in de finale met 8-3.

Een krankzinnig weekend, zowel qua uitslagen als de hitte, leverde een finale op tussen twee ongeplaatste spelers. Voor zowel Stephen Bunting als Jamie Hughes was het zelfs de eerste finale op de European Tour ooit. ‘Yozza’ laat dit jaar erg goed spel zien, maar tot nu toe was dit nog niet af te zien in zijn resultaten. Nog maar twee keer dit jaar haalde hij de kwartfinale, dit weekend leek hij één van de besten te zijn in combinatie met de hitte. Hij mocht aan de finale beginnen, maar na vier gemiste dubbels was het Bunting die de leg van hem afnam. Met een 18-darter verdubbelde ‘The Bullet’ de voorsprong. Met een 15-darter kwam Hughes op het bord. Met een bijna onmogelijke 95-finish (25-20-BULL) wist Bunting zijn eigen leg te houden, waarna Hughes met een 11-darter, na 6 perfecte pijlen, de stand op 3-2 zette. Hughes pakte daarna de break terug in 17 pijlen. Hughes bleef gaan en met een 12-darter kwam hij voor de eerste keer in de finale op voorsprong.

Met een geweldige Shanghai 20 (T20-S20-D20) pakte Hughes weer een break en breidde hij de voorsprong uit naar 5-3. Een 15-darter later stond het al 6-3. Bunting leek gebroken en stond weer zijn eigen leg af, waardoor Hughes dichtbij een enorme prestatie was. Hij mocht de eerstvolgende leg beginnen en mocht dus voor de titel gaan gooien. Bunting wist amper triples te vinden en daardoor kon Hughes het makkelijk af maken. Met een 17-darter won hij niet alleen zijn eerste PDC-titel en grootste titel uit zijn carrière, hij plaatste zich hiermee ook meteen op het nippertje nog voor de World Matchplay, ten koste van James Wilson.

Stephen Bunting: 81.52/60%
Jamie Hughes: 97.08/43.75%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Sensationele Jamie Hughes wint eerste Euro Tour, alsnog naar World Matchplay