Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Sensationele Smith sloopt speelveld en grijpt tweede titel

Michael Smith heeft op dominante wijze zijn tweede titel van dit jaar gepakt. Net als op de dinsdag liet hij niks heel van zijn tegenstanders.

Hoe verging de dag?

Er waren al op de dinsdag al veel topspelers afwezig, op de woensdag kwamen ook nog Luke Humphries en Joe Cullen niet opdagen. Waar gisteren spelers als John O’Shea en James Wilson hier optimaal van profiteerden, hoopten veel spelers dat vandaag te doen. Eén ding werd in ieder geval geëvenaard: ook vandaag werden er weer twee 9-darters gegooid. Jongeling Nathan Girvan deed dat meteen in zijn eerste wedstrijd óóit op een Players Championship, al verloor hij wel van Adrian Lewis (6-3). Michael Smith gooide er één in de kwartfinale tegen Florian Hempel (6-2): zijn gemiddelde kwam uiteindelijk uit op 114.90.

Bizar genoeg was dit niet het hoogste gemiddelde van de dag. In de tweede ronde kwam Damon Heta uit op 115.97 in zijn 6-1 overwinning op Jim Williams. José de Sousa, door afmeldingen geplaatst als nummer één, deed het een stuk minder: hij verloor in de tweede ronde van Scott Waites (6-4). Uiteindelijk leverde dit toernooi met Alan Soutar en Ryan Joyce wel twee outsiders in de halve finale op, maar de finale ging tussen twee grote namen: Michael Smith en Callan Rydz. Smith reeg het ene na het andere hoge gemiddelde achter elkaar: tegen zowel Ritchie Edhouse en Mario Vandenbogaerde had hij een beslissende leg nodig, maar kwam zijn gemiddelde ruim boven de 105 uit. Ook Rydz domineerde: hij startte nog langzaam met een gemiddelde van 90, maar daarna kwam hij nooit meer onder de 100 uit. Onder andere Chris Dobey (6-2), Rob Cross (6-1) en Dirk van Duijvenbode (6-4) werden verslagen.

Finale

Beide finalisten blaakten van de vorm en dat beloofde veel. De kijker kreeg ook zeker waar voor zijn geld: Rydz startte meteen met een 12-darter. Smith volgde met een 18-darter, wat na afloop de enige leg in meer dan vijf beurten bleek te zijn. Twee 12-darter van ‘Bully Boy’ volgden, waarna hij na twee 15-darter van Rydz helemaal los kwam. Legs in 13, 13, 12, 13 en 14 brachten hem als een raket naar weer een titel. De week van Smith kan nu al niet meer stuk, de Engelsman won zo beide titels in Wigan.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael Smith: 109.95 / 57%
Callan Rydz: 104.13 / 33%

Nederlanders

Net als op de dinsdag haalde één van onze landgenoten de kwartfinale: Dirk van Duijvenbode moest hierin zijn meerdere erkennen in Callan Rydz (6-4). Een ronde eerder had hij nog een gemiddelde van 108 genoteerd. Martijn Kleermaker schopte het tot de laatste 16, waarin hij verloor van Josh Rock (6-4). Na een teleurstellende eerste twee dagen liet Raymond van Barneveld ook weer een teken van leven zien: met het halen van de laatste 32 zal hij zichzelf weer een klein beetje moed in hebben gepraat, al miste hij wel twee matchdarts tegen Damon Heta.

Uitslagen

Kwartfinales
Alan Soutar 6-4 Josh Rock
Michael Smith 6-2 Florian Hempel
Callan Rydz 6-4 Dirk van Duijvenbode
Ryan Joyce 6-4 Damon Heta

Halve Finales
Michael Smith 7-3 Alan Soutar
Callan Rydz 7-1 Ryan Joyce

Finale
Michael Smith 8-3 Callan Rydz

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *