Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Seth Steffano

Seth Steffano succesvol op CDC Tour, Van Dongen finalist

Waar gister Adam Sevada als Qualifier het vierde toernooi wist te winnen, gebeurde hetzelfde met de talentvolle Seth Steffano. Hij moest eerste kwalificatiewedstrijden spelen om vervolgens helemaal door te spelen tot aan de finale, waar hij ook de sterkste bleek te zijn. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

CDC Tour 5 begon met 60 spelers waardoor Darin Young, Danny Lauby, Chuck Puleo en Gary Mawson een bye kregen naar de tweede ronde. In de eerste ronde vielen weinig verrassingen. In de tweede ronde noteerde de Nederlandse Amerikaan het hoogste gemiddelde van de dag, met een gemiddelde van 101,55 versloeg hij Thomas Keller met 5-0. Die ronde was echter wel het eindstation voor Stephen Phillips, Larry Butler en Nick Linberg. Een ronde later werd Danny Lauby uitgeschakeld door Seth Steffano met 5-4, die vervolgens doorstoomde naar de finale. Gates wist te profiteren van de snelle uitschakeling van Lauby, hij bereikte de halve finales. Hij verloor daarin met 6-5 van Van Dongen.

Steffano begon het toernooi al eerder dan veel andere spelers, hij moest in het kwalificatietoernooi beginnen waar hij Troy Colen (3-0) en Thomas Keller (3-2) versloeg. In het hoofdtoernooi begon met een moeizame overwinning, Gary French werd in een beslissende leg uitgeschakeld. Een ronde later produceerde Steffano een whitewash op Patrick Gibson, voordat hij wederom twee beslissende legs nodig had. Danny Lauby en Alex Spellman werden uitgeschakeld, door een 14- en 15-darter van de Amerikaan in de laatste legs. In de halve finales versloeg hij Chuck Puleo met indrukwekkende cijfers, met een gemiddelde van 91,30 en een 6-3 overwinning bereikte Steffano zijn allereerste CDC Tour finale.

Daarin mocht hij het gaan opnemen tegen ‘The Dutch Dragon’, Jules van Dongen. Hij begon het toernooi met twee simpele overwinningen op Michael Peter (5-2) en Thomas Keller (5-0). Bij de laatste 16 was net als vrijdag Darin Young de tegenstander. Na een 2-0 achterstand wist Van Dongen 5 van de laatste 6 legs te winnen voor een 5-3 overwinning. In de kwartfinales had hij weinig problemen met Jeremiah Millar, het werd 6-1. In de halve finale was Leonard Gates de tegenstander. Gates kwam 4-2 voor, maar wist de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Van Dongen kwam helemaal terug in de wedstrijd en bereikte de finale, dankzij een 106-finish in de beslissende leg.

Finale

De 18-jarige Seth Steffano mocht de finale beginnen, maar leverde wel meteen zijn eigen leg in. Jules van Dongen begon met een 14- en 15-darter om zo een 2-0 voorsprong te nemen. Echter was die voorsprong snel weer weg, doordat Steffano met een 15-darter en een 52-finish terug brak naar 2-2. Steffano miste vervolgens 4 pijlen om de break te verzilveren, waardoor Van Dongen via dubbel 6 opnieuw een break plaatste. Twee 17-darters en een 15-darter van Steffano zorgden er voor dat hij als eerste op matchpoint kwam; 5-3. In leg 9 miste Steffano 3 matchdarts, waardoor Van Dongen via dubbel 4 terugbrak naar 5-4. Daar bleef het daarbij, Steffano produceerde een geweldige 11-darter door 84 uit te gooien en pakte zo zijn allereerste CDC Tour titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Seth Steffano: 91,21 / 38%
Jules van Dongen: 90,08 / 27%

Order of Merit

Na 5 toernooien hebben gespeeld is het altijd nog niet beslist welke Amerikaan we eind dit jaar terug zien op het WK. Lauby begon dit weekend met een voorsprong van 12 punten, daarvan is nu de helft nog over. Kan Leonard Gates op het laatste toernooi Lauby nog voorbij gaan? Voor Van Dongen staat er ook nog wat op spel. Als hij na het zesde toernooi in de top 8 eindigt plaatst hij zich voor de Continental Cup eind november, de winnaar van dat toernooi plaatst zich voor de US Darts Masters 2022. Het gaat in ieder geval een spannende laatste dag worden in Philadelphia.

  1. Danny Lauby 54
  2. Leonard Gates 48
  3. Gary Mawson 34
  4. Seth Steffano 28
  5. Chuck Puleo 27
  6. Adam Stefano 22
  7. Darin Young 21
  8. Nick Linberg 21
  9. Alex Spellman 21
  10. Jules van Dongen 18

Uitslagen

Kwartfinales
Jules van Dongen 6-1 Jeremiah Millar
Leonard Gates 6-5 Gary Mawson
Seth Steffano 6-5 Alex Spellman
Chuck Puleo 6-4 Danny Baggish

Halve finales
Jules van Dongen 6-5 Leonard Gates
Seth Steffano 6-3 Chuck Puleo

Finale
Seth Steffano 6-4 Jules van Dongen

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *