Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Shepherd en Derry winnen op laatste dag Q-School, ook Durrant pakt Tour Card

Afgelopen middag werd het vierde toernooi van de UK Q-School gespeeld. Uiteindelijk bleken Nathan Derry en Kirk Shepherd de twee tourcards te pakken, terwijl er ook nog 11 kaarten via de Order of Merit werden verdeeld. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Net als op de vorige drie dagen weer twee finales, met dit keer Nathan Derry tegen Joe Murnan en Kirk Shepherd tegen Kevin Painter. De eerst speler, Nathan Derry, kreeg het de gehele dag niet cadeau. Hij begon met een 5-3 overwinning op David Taylor, waarna hij tegen Andrew Gilding een matchdart tegen kreeg. Callum Francis ging een stuk gemakkelijker aan de kant (5-2). Conan Whitehead, Lee Evans en Barry Lynn werden alle drie met 5-3 verslagen, waarna hij bij de laatste 8 tegen Nathan Rafferty een beslissende leg nodig had. Zijn tegenstander, Joe Murnan, was de dag ook al met een lastige wedstrijd begonnen. Hij kwam 3-1 achter tegen Jon Jukes, maar dit wist hij nog om te buigen naar een 5-4 overwinning. David Calvert en Spencer Chapman werden vervolgens gewhitewashed, waarna Stu Wilson met 5-3 klop kreeg. Rees Hall (5-1), Mark Barilli (5-2) en Martin O’Boyle (5-3) waren de laatste drie slachtoffers.

Kirk Shepherd kende in aanloop naar de andere finale een hobbelige weg. Ben Davies (5-3) en Eikichi Nakanishi (5-2) leverden hem een duel op met Cameron Menzies. Een 5-0 was het harde antwoord van ‘The Martial Dartist’. Andy Jenkins, Glen Durrant en Darren Beveridge werden vervolgens allemaal met 5-3 verslagen, waardoor de finale was bereikt. Zijn tegenstander hierin was Kevin Painter. ‘The Artist’ kende nog geen goede Q-School, maar kon hier alles goed maken. Overwinningen op Dean Finn (5-3), Paul Phillips (5-1) en David Ladley (5-0) brachten hem bij Mark Lawrence, die hij met 5-2 versloeg. Ryan Murray werd met 5-3 verslagen, terwijl in de op één na laatste ronde een beslissende leg genoeg was tegen Gavin Carlin.

Finales
In finale één, tussen Nathan Derry en Joe Murnan, stond veel op het spel voor twee spelers. Echter was dit niet zo voor Murnan, hij had zich al verzekerd van een Tour Card. Als Derry namelijk zou winnen, pakte hij de kaart, maar als Murnan zou winnen, dan zou de kaart naar Cameron Menzies verdwijnen. Derry nam het heft in eigen hand en won de bull. Hij won meteen ook zijn eigen leg in 16 pijlen en klapte er in de leg van Murnan ook boven op. Murnan miste een aantal pijlen en Derry gooide wel raak. Murnan brak meteen terug, maar daarna was het Derry die weer precies hetzelfde deed. Bij een stand van 3-1 was het Derry die nog even gas gaf en de laatste twee legs in 16 en 15 pijlen won. ‘The Firework’, zoals zijn bijnaam luidt, keert zo terug op de Pro Tour.

In finale nummer twee stond net als in de eerste voor één iemand meer op het spel dan voor de ander. Shepherd had zich via de ranglijst al verzekerd, Painter nog niet. Painter moest er dus alles aan doen om te winnen. Net als Derry won ook hij de bull en meteen de eerste leg. Dit deed hij met een 140-finish. Shepherd deed meteen iets terug en kwam toen op stoom. Na gemiste pijlen van Painter brak hij naar een 2-1 voorsprong, waarna hij in zijn eigen leg een 100-finish noteerde. Een 15-darter leverde Painter weer de aansluiting in de wedstrijd op, maar daarna was het toch snel over. Een 18 en 17 darter waren genoeg voor Shepherd om meteen zijn Tour Card weer terug te winnen. Voor Painter begint een lang jaar op de Challenge Tour en misschien wel bij de BDO.

UK Q-School Order of Merit
Naast de acht dagwinnaars (Harry Ward, Jamie Hughes, Scott Baker, Mark McGeeney, Reece Robinson, Matt Clark, Nathan Derry en Kirk Shepherd) werden er nog 11 tickets verdeeld over de beste spelers op de Order of Merit. De Welshman Jonathan Worsley eindigde hier souverein bovenaan, gevolgd door Carl Wilkinson. Glen Durrant haalde het, na twee erg zwakke dagen, toch nog. Hij eindigde zelfs als derde. Gavin Carlin en Joe Murnan verloren beide een keer een finale, maar wisten genoeg punten te verzamelen om toch een Tour Card te pakken. Adrian Gray en Andy Boulton zorgden er met hun prestaties voor dat ze mogen terugkeren op de Pro Tour, terwijl Jamie Bain zijn verloren kaart meteen weer terug won. David Pallett belande op plek 9, terwijl Lakeside-deelnemer Conan Whitehead net genoeg deed. Barrie Bates schoof door de dagwinst van Kirk Shepherd op naar plek 11. Cameron Menzies kwam net tekort op plek 12. Hij had genoeg aan een overwinning van Murnan op Derry, maar dit gebeurde, wat ons betreft, helaas niet.

Eindstand
1: Jonathan Worsley – 14
2: Carl Wilkinson – 13
3: Glen Durrant – 12
4: Gavin Carlin – 12
5: Joe Murnan – 12
6: Adrian Gray -11
7: Andy Boulton -11
8: Jamie Bain -11
9: David Pallett -11
10: Conan Whitehead – 10
11: Barrie Bates – 10

 

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *