Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dave Chisnall

Sherrock en Chisnall uitgeschakeld, Durrant wel door

De World Series of Darts Finals is vrijdagavond van start gegaan in Oostenrijk! Voor het eerst sinds maanden mocht er weer publiek bij! Naast de partij van Vincent van der Voort stonden er nog genoeg andere partijen op het programma. Lees hier meer.

Labanauskas weinig moeite met Ward

De World Series of Darts Finals van 2020 begon met een partij tussen Darius Labanauskas en de 23-jarige Harry Ward. Ward begon goed met meteen een 180’er in de eerste leg, en pakte daardoor ook zijn eigen leg. Vervolgens zag de Engelsman zijn tegenstander uit Litouwen 4 legs op rij pakken, inclusief een 120-finish. Na een korte pauze pakte Ward zijn tweede leg in 16 darts voor 4-2. Een leg later produceerde Labanauskas een 11-darter en kwam daarmee op matchpoint. In de achtste leg maakte ‘Lucky D’ het af met een 16-darter voor een 6-2 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Darius Labanauskas: 91,09 / 46,15%
Harry Ward: 85,41 / 40%

Ian White maakt wedstrijd opnieuw niet af

De tweede partij van de avond ging tussen Ian White en Damon Heta. Het was Ian White die als betere speler de wedstrijd begon, hij brak de Australiër meteen in de eerste leg. Toch wist Damon Heta een leg later terug te breaken. In de derde leg kreeg Heta 6 pijlen op de dubbel, maar miste ze allemaal. Ian White profiteerde en pakte de break en hield in 13 darts zijn eigen leg voor 3-1. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In de achtste leg wist Heta in 17 darts terug te breaken voor 4-4. ‘The Heat’ kreeg een leg later de kans om voor het eerst op voorsprong te komen, maar miste opnieuw veel dubbels. White profiteerde opnieuw en kwam daarmee op matchpoint. In de tiende leg kreeg ‘The Diamond’ twee matchdarts op 70, maar miste. Heta brak met een hele knappe 108-finish terug naar 5-5. In de beslissende leg gooide de Australiër scores van 125-100-180 en wist in 14 darts alsnog de zege te pakken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Damon Heta: 89,41 / 27,27%
Ian White: 89,72 / 35,71%

Cody Harris verrast Dave Chisnall

De derde partij van de avond ging tussen Dave Chisnall en Cody Harris. De man uit Nieuw-Zeeland kwam goed uit de startblokken door een break te pakken en vervolgens wist hij deze ook te verzilveren door middel van een 11-darter. Een 119-finish onder druk zorgde ervoor dat Chisnall zijn eerste leg van de wedstrijd kon pakken. Die leg daarna was ook voor de Engelsman, maar Harris wist voor de pauze nog wel een break te bemachtigen voor de 3-2 voorsprong. Harris kwam goed uit de pauze en wist gelijk zijn break te verzilveren en wist daarna weer een leg af te snoepen van Chisnall voor de 5-2. Daarna was het ook al afgelopen voor de man uit St. Helens, een 16-darter voor de 6-2 overwinning in het voordeel van de man uit Nieuw-Zeeland.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Cody Harris: 89,77 / 60%
Dave Chisnall: 78,92 / 20%

Jeff Smith wint na comeback van Sherrock

De wedstrijd waar veel dartsfans naar uitkeken, Jeff Smith tegen Fallon Sherrock. Smith begon goed door zijn eigen leg in 17 darts te houden. Vervolgens wist Sherrock 5 legs op rij te pakken waaronder legs in 12 en 11 darts voor een 5-1 voorsprong. Vervolgens hield Smith zijn eigen leg, waardoor hij terug kwam tot 5-2. In leg 8 miste Sherrock één matchdart voor een 108-finish, waardoor Smith terugbrak tot 5-3. Een leg later miste Sherrock drie matchdarts, Smith maakte er met een 16-darter 5-4 van. Met een 18-darter wist Smith de grote achterstand ongedaan te maken en mocht de beslissende leg zelf beginnen. Met een hele knappe 109-finish maakte ‘The Silencer’ de comeback compleet.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Jeff Smith: 86,57 / 30%
Fallon Sherrock: 85,11 / 29,41%

Krzysztof Ratajski verslaat thuisfavoriet

De zesde wedstrijd van de avond ging tussen Krzysztof Ratajski en Mensur Suljovic, die het publiek weer eens mee had in zijn eigen land. Ratajski mocht de partij beginnen, maar het was Suljovic die in de eerste leg meteen een break plaatste met een 121-finish. Met een 14-darter werd de break verzilverd voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, inclusief finishes van 141 en 144 van de Pool. Na de pauze brak Ratajski met een 14-darter terug en hield in 13 darts zijn eigen leg voor een 4-3 voorsprong. In leg 8 miste Suljovic drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een 50-finish profiteerde Ratajski daarvan en kwam op matchpoint. In de negende leg kreeg de Oostenrijker opnieuw veel kansen om te breaken, maar miste weer veel dubbels. Uiteindelijk wist ‘The Polish Eagle’ via dubbel 10 een 6-3 overwinning te boeken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Krzysztof Ratajski: 99,71 / 50%
Mensur Suljovic: 102,64 / 25%


Glen Durrant pakt revanche

In de zevende wedstrijd nam Glen Durrant het op tegen Dimitri van den Bergh, een herhaling van de halve finale op de World Matchplay. Durrant begon erg scherp aan de partij, hij brak de Belg meteen in de eerste leg. Echter wist Van den Bergh een leg later meteen terug te breaken met een 11-darter. Leg 3 t/m 6 gingen allemaal met de darts mee. De derde break van de wedstrijd kwam op naam van ‘Duzza’. In de zevende leg gooide de Engelsman in 14 darts uit en verzilverde de break met een 65-finish voor 5-3. In de negende leg gooide Durrant een maximale score en wist met een 79-finish de wedstrijd in het slot te gooien; 6-3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Glen Durrant: 95,82 / 40%
Dimitri van den Bergh: 85,88 / 23,08%


Veel breaks bij Whitlock tegen Beaton

De laatste wedstrijd van de eerste ronde en van de avond ging tussen Simon Whitlock en Steve Beaton. De Australiër begon als betere speler aan de partij, hij won de eerste twee legs met o.a. een 120-finish. In de derde leg brak Beaton met een knappe 104-finish terug tot 2-1. De break wist Beaton niet te verzilveren, in 17 darts wist Whitlock naar een 3-1 voorsprong te gaan. In de vijfde leg miste Whitlock een 78-finish voor 4-1, Beaton brak in 16 darts terug naar 3-2. Na een korte pauze wist ‘The Bronzed Adonis’ dit keer wel de break te verzilveren. In de zevende leg pakte Beaton zijn eerste voorsprong van de wedstrijd, met een 64-finish kwam hij 4-3 voor. ‘The Wizard’ maakte dit een leg later meteen ongedaan. In de negende leg brak Beaton opnieuw met een 104-finish, maar wist de wedstrijd niet in zijn eigen leg af te maken. Met een 108-finish brak Whitlock terug naar 5-5. Whitlock mocht de beslissende leg beginnen, maar begon erg matig. Toch kreeg hij nog een matchdart op de bull voor een 126-finish, maar die ging mis. Dankzij dubbel 12 wist Beaton de partij te winnen, waar slechts twee legs met de darts mee gingen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Steve Beaton: 89,23 / 60%
Simon Whitlock: 85,38 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *