Fallon Sherrock

Beaton klopt Sherrock, Clayton maakt indruk

Afgelopen avond stond naast de partij van Martijn Kleermaker nog drie interessante partijen op het programma; een Duits onderonsje, Fallon Sherrock tegen Steve Beaton en de nummer 8 van de wereld kwam in actie. Lees hier alles terug over deze wedstrijden.

Florian Hempel vs Martin Schindler

De tweede partij van de avond was ene Duits onderonsje tussen Florian Hempel en Martin Schindler. Hempel mocht de wedstrijd beginnen en deed dat prima met een 17-darter. Schindler antwoordde goed, want met een 97-finish trok hij de stand meteen gelijk. In de derde leg produceerde Hempel een 177-score en kwam via dubbel 16 op een 2-1 voorsprong. Een leg later leek Schindler er 2-2 van te maken, maar met een geweldige 156-finish pakte Hempel de eerste set!

In de tweede set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg produceerde Hempel opnieuw een 100+ finish voor de break. Dit keer kwam de Duitser met een 158-finish op een 2-1 voorsprong in de tweede set. Een leg later leek Hempel de set te pakken, maar miste verrassend acht pijlen op de dubbel. Hierdoor brak Schindler via dubbel 9 terug en mocht zelf beginnen aan de beslissende leg van de set. ‘The Wall’ kreeg twee setdarts, maar werden allebei gemist. Hierdoor kwam Hempel via dubbel 2 alsnog op een 2-0 voorsprong in sets.

Na de tweede en laatste pauze begon Hempel aan de derde set. Beide heren gooiden erg weinig triples in de eerste leg, maar uiteindelijk hield Hempel toch zijn eigen leg in 21 darts. Schindler antwoordde net als in de eerste set goed en hield met een 64-finish zijn eigen leg. In de derde leg noteerde Hempel zijn tweede 180’er en kwam in 13 darts op matchpoint. In de vierde leg van de derde set maakte de darter uit Keulen het in stijl af, met een prachtige 114-finish zorgde hij voor een 3-0 overwinning in sets op zijn landgenoot.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Florian Hempel: 89,18 / 32,1%
Martin Schindler: 88,52 / 40.0%

Steve Beaton vs Fallon Sherrock

The Queen of the Palace is terug en de zaal was ook gelijk op de hand van Sherrock. In het begin van de wedstrijd moest Beaton hier ook nog even aan wennen. Hij had moeite om in zijn spel te komen en hierdoor pakte Sherrock ook het initiatief in de wedstrijd. Sherrock kreeg in de eerste twee legs zes beurten van Beaton om de leg te finishen, dit deed Sherrock dan wel weer goed en de zaal was hier ook blij mee. Steve Beaton had in het begin van de wedstrijd veel moeite met de dubbel, in de eerste leg mistte hij er al een en in de tweede leg mistte hij er drie. Vanaf de derde leg gooide Beaton de dubbels wel en hierdoor wist hij de set om te draaien. In de derde leg gooide hij een D14 onder druk, hier voegde hij een 99-finish voor de break aan toe. Om de break te verzilveren, gooide Beaton ook nog 126 uit.

In de tweede set, wisten beiden spelers het niveau nog eens op te krikken. In de tweede set gooide beiden boven de 100 gemiddeld en Beaton gooide zelfs 106. Dit was niet genoeg voor Beaton. Sherrock bleek zeer sterk op de eigen legs en Beaton kreeg haar niet gebroken. Sherrock startte de set met een 100-finish en een 11-darter. In de derde leg wist Sherrock een 66-finish onder hoge druk uit te gooien. Beaton kreeg in de vijfde en beslissende leg een pijltje op de Bull om te breken, hij mistte deze en Sherrock gooide 40 uit na een 121 om weg te zetten. Intussen gooide Beaton ook nog een 12-darter om de vierde leg te houden.

In de derde set daalde het niveau toch. Fallon Sherrock kon de scores niet vinden, de eerste pijl zat vaak onder de trippel en hierdoor kon zij de scores niet vinden. Steve Beaton kreeg zo in de hele set meer kansen en ook meer beurten om de legs te pakken. Zowel in de eerste, als in de tweede leg kreeg Beaton zes beurten en had Fallon geen kans op de dubbel gekregen. In de derde set mistte Sherrock ook nog dubbel, hierdoor kreeg Beaton in deze leg zelfs acht beurten om de set te pakken. Vervolgens was het dus aan Sherrock de taak om haar set te houden. Zo overheersend als Beaton was in de derde set, was Sherrock in de vierde set. Sherrock was scorend een stukje beter en wist zo iets beter kansen te creëren. In de eerste leg kreeg Beaton geen kans, maar in de tweede leg moest Beaton 80 uitgooien omdat Sherrock op de dubbel stond en in de derde leg moest 120 uit omdat Sherrock op de dubbel stond. Dit ging beiden niet uit en dus verloor Beaton de set met 3-0.

Het moest dus op een beslissende set aankomen en het was de taak aan Sherrock om te breken. In de laatste set richtte beiden spelers zich vooral op de eigen legs en kregen zij moeizaam druk op de legs van de ander. De eerste drie legs werden zo eenvoudig gehouden. In de vierde leg leek Beaton ook geen druk te willen zetten, maar Sherrock kon niet weglopen. Wanneer Sherrock 31 en 40 gooide, probeerde Beaton toch maar druk te zetten. Deze druk was genoeg om het initiatief te pakken. Beaton gooide in deze leg ook nog 68 uit om de wedstrijd te pakken. Fallon Sherrock heeft de verwachting niet waar kunnen maken en is uitgeschakeld. Sherrock loopt zo ook de toerkaart mis.

Steve Beaton: 90.99 / 34.4%
Fallon Sherrock: 88.44 / 45.0%

Jonny Clayton vs Keane Barry

Jonny Clayton mocht aan de wedstrijd beginnen, maar deed dit niet fantastisch. hij scoorde wisselvallig en mistte ook nog vier pijlen op de dubbel. Hierdoor was hij niet in zes beurten uit en was Barry meegelopen, Barry gooide ook nog 104 uit voor de break. Clayton wilde het gelijk goed maken en begon de tweede leg met een van zijn drie 180-er van deze set. Barry kreeg wel de kans vanaf 64 om de break te verzilveren, maar hij mistte deze. In de derde leg kreeg Barry ook weer twee pijlen op D16 om te breken, maar Clayton gooide 116 uit om zijn break te verzilveren. In de vierde leg stond Barry klaar om weer gelijk te maken, maar Clayton gaf Barry de kans hier niet toe door 136 uit te gooien. Barry was in de eerste set dus zeker niet kansloos en kreeg in drie van de vier legs kansen.

In de eerste set leken beiden spelers al gelijkwaardig aan elkaar te zijn en dat werd ook in de tweede set te worden bevestigd. Aan het begin van de set wist Clayton wel gelijk te breken. Barry leek de wedstrijd zo al weg te geven, maar hij wist de break gelijk ongedaan te maken door met een 12-darter en een 121-finish terug te breken. In de derde leg kreeg Clayton nog een kansje op 76 maar mistte, hij wist dan wel zijn eigen leg te houden en zo kwam er een vijfde leg. in deze vijfde leg kreeg Clayton ook een kans vanaf 80 om te breken, maar ook deze mistte hij. Keane Barry lijkt Clayton nog goed bij te kunnen houden en weet dan ook de tweede set te houden.

Keane Barry startte de derde set fantastisch, hij gooide een 180-er en produceerde een 100-finish om te breken met een 12-darter. Hoewel Clayton terug wist te breken, gooide Barry de volgende 100+ finish om ook weer te breken. Dit maal was het een 114 voor een 15-darter. Om de break te verzilveren begon Barry met een 180-er en Clayton kon dit scorend vermogen niet bij houden. Barry gooide ook nog eens een 122-finish om zijn tweede set te pakken.

Clayton kwam in de verdrukking en dat bleek ook uit de eerste leg van de vierde set. In de eerste leg mistte hij drie pijlen op de dubbel en liet zo de eerste kans op een break liggen. het was ook een wedstrijd met veel 100+ finishes en dat werd in deze set ook benadrukt. Clayton gooide eerst een 101-finish om zijn leg te houden. Vervolgens begon Clayton met 7 perfecte pijlen om te gaan breken, Hij mistte de 9-darter, maar gooide wel een 10-darter. Clayton beëindigde deze set nog even met een 100-finish. Clayton gooide in de vierde set 114 gemiddeld om het initiatief terug te pakken.

Het kwam aan op een beslissende set. Hier zette Clayton nog iets extra aan en dit kon Barry niet bijhouden. Clayton gooide in de vijfde set 112 gemiddeld om de wedstrijd te beslissen. Clayton begon de vijfde set met een 150-finish. Hij ging in de volgende leg verder door de leg te beginnen met een 180-er en sloot deze leg af met een 81-finish. hij beëinigde de wedstrijd met een 78-finish. In deze wedstrijd gooide Clayton uiteindelijk 103.70 gemiddeld, Beiden spelers hebben 5 100+ finishes gegooid. Clayton had het in fases lastig maar pakt toch de overwinning op Barry.

Jonny Clayton: 103.70 / 48%
Keane Barry: 95.85 / 42.1%

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)