Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Fallon Sherrock

Sherrock en Monk zegevieren in Milton Keynes

Ook in het Verenigd Koninkrijk is de First Stage of Q-School tot een einde gekomen. Onder andere Fallon Sherrock en Arron Monk bereikten op dag drie de laatste acht.

Net als in Europa waren er ook in Engeland een aantal spelers die de laatste dag oversloegen om wat rust te pakken. Ideaal, want velen moesten vandaag nog vol aan de bak. Kai Fan Leung, die een sterk 2022 kende en hoopte weer een tourkaart te bemachtigen, kon het niet voor elkaar krijgen. De man uit Hongkong verloor in de eerste ronde van Ryan Hogarth (5-3), waardoor hij de Final Stage misliep. Ook Wes Newton redde het niet: de Engelsman verloor met 5-1 van Gary Blackwood.

Australiër redt het

De gekwalificeerden voor de Final Stage begonnen langzaamaan bekend te worden. De twee aanwezige Australiërs, Mal Cuming en Jeremy Fagg, deden beide ook nog een laatste poging om zich bij de laatste 128 te spelen. Cuming faalde (hij verloor bij de laatste 128 kansloos van Graham Hall, 5-0), Fagg had wel succes. Het halen van de laatste 32 was genoeg. Michael Barnard en Gary Blades, niet al te lang geleden nog beide in het bezit van een tourkaart, deden ook genoeg om een plek op donderdag te bemachtigen.

Sherrock toont klasse

De 16 finalisten wisten allemaal al dat ze zeker waren van hun plek. Toch was dit nog een laatste kans om vertrouwen te tanken. Fallon Sherrock, die op de eerste twee dagen ook al sterk stond te spelen, bewaarde het beste voor het laatst. Met een gemiddelde van 91.65 versloeg ze in haar finale Steven Beasley (5-3), nadat ze een ronde eerder al een gemiddelde van 94.26 had genoteerd tegen Colin Osborne (5-3). Ook Arron Monk maakte indruk: ‘Mad Monk’ versloeg Justin Hood in de finale met een gemiddelde net onder de 100.

Finales

Tommy Morris 5-2 Jack Vincent
Ryan Hogarth 5-1 Sam Cromwell
Graham Hall 5-1 Robert Rickwood
Fallon Sherrock 5-3 Steven Beasley
Arron Monk 5-3 Justin Hood
Shane McGuirk 5-2 Mark Challenger
Adam Atkinson 5-1 Wayne Jones
Reece Robinson 5-2 Niall Culleton

Eindstand

Llew Bevan, Scott Baker en Cam Crabtree eindigen alle drie met negen punten bovenaan de ranglijst. Verder op de ranglijst zien we onder andere de nummer drie van de WDF, James Hurrell, terwijl ook Wayne Jones, Prakash Jiwa, Danny Lauby en Mark McGeeney zich van een plek bij de laatste 128 verzekerden. Christopher Wickenden greep het laatste plekje voor Final Stage: de Engelsman verloor zijn laatste partij met 5-0 en moest nog lang wachten, maar uiteindelijk deed hij net genoeg. Bekijk de complete stand hier.

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *