Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Sherrock en Thornton plaatsen zich voor Final stage

Op de laatste dag voordat de Final Stage begint hebben een aantal spelers zich nog ternauwernood kunnen plaatsen. Hieronder valt onder andere Sherrock en oud Premier League deelnemer en tweevoudig Major winnaar Robert Thornton. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Een aantal spelers vocht voor zijn laatse kans vandaag. Hieronder viel Fallon Sherrock. Sherrock had minimaal drie winstpartijen nodig en wist dit voor elkaar te krijgen. Verder lijkt ze allerminst zeker van een tourkaart want het spel wat ze liet zien is behoorlijk wisselvallig. Ook de Schot Robert Thornton had het tot aan vandaag zwaar op Q-school. Vandaag keerde het geluk voor hem en won hij de dag met behoorlijke gemiddeldes van in de 90. Oud wereldkampioen Richie Burnett plaatste zich voor de Final stage. Met onder andere een spectaculaire gemiddelde van 112 liet Burnett zien dat er rekening met hem moet worden gehouden. Ex tourkaarthouders Monk, Pallett en Burness plaatsten zich ook voor de Final Stage en lijken goede kans te maken.

De internationale spelers vochten ook vandaag voor de laatste kans. Ben Robb uit Nieuw-Zeeland redde het net niet. Jacob Taylor uit Canada won zelfs de dag en lijkt een outsider voor de tourkaart. Andere WK deelnemer Nitin Kumar redde het niet en verloor al vroeg op de dag. Ook voor drievoudig wereldkampioen John Part zit een terugkeer op de tour er niet in dit jaar.

Jacob Taylor 5-4 Scott Marsh
Robert Thornton 5-4 Connor Scutt
Jim McEwan 5-1 Jordan Brooks
George Killington 5-1 Kevin Burness
Dan Read 5-2 Arron Monk
David Pallett 5-2 Simon Stevenson
Mike Warburton 5-1 Darryl Pilgrim
Justin Smith W-F Richie Burnett

Final Stage

Morgen begint het echte spel waarbij in de UK 17 tourkaarten te verdienen zijn. Alle oud tourkaarthouders worden o.a. aan het veld toegevoegd en uiteindelijk zullen in Engeland 128 spelers vechten voor 17 felbegeerde tourkaarten. Dagwinnaars krijgen een tourkaart en de rest wordt gevormd op basis van een ranking.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *