Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Sherrock met 170 finish naar laatste 16

Een sensationele avond op de Grand Slam of Darts was het, Fallon Sherrock bereikte als eerste vrouw de laatste 16. Voor van Barneveld eindigde de avond in mineur. Hij verloor van een sterke Schot: Gary Anderson. Lees hier meer over de eindstanden van de groep.

Groep E

In groep E was de spanning om te snijden. Drie spelers vochten voor twee plekken. Met name het optreden van Sherrock was opvallend in de vorige wedstrijd, waarbij ze een record brak met haar gemiddelde. Wright kwalificeerde zich eenvoudig uiteindelijk door met groot machtsvertoon met 5-0 te winnen van de jonge Belg Mike de Decker. Hierna volgde een historische partij tussen Clemens en Sherrock. Clemens had 4 legs nodig om zich te verzekeren van de laatste 16 en leek dit eenvoudig te gaan voltooien. Na 4 legs stond er 3-1 op het bord. Hierna volgde een sensationele comeback. In leg 6 gooide Sherrock 141 uit en vervolgens hield ze haar eigen leg en leidde 4-3. Clemens stond in de achtste leg te wachten op 68. Sherrock moest 170 uit gooien voor een plaats bij de laatste 16 en deed dit! Het publiek ontplofte en zo is niet Clemens, maar Sherrock door als eerste vrouw ooit naar de knock-out fase.

 1. Peter Wright 4, +8
 2. Fallon Sherrock 4, +3
 3. Gabriel Clemens 4, +3
 4. Mike de Decker 0, -14

Groep F

In groep F stond er nog wel één en ander op het spel. Alle vier spelers konden zich nog plaatsen, al was de kans voor Matt Campbell erg klein. Die kans werd nog kleiner toen hij in de eerste leg twee pijlen op de dubbel miste. Mensur Suljovic profiteerde meteen met een 70-finish en daarna zagen we Campbell ook niet meer terug. Suljovic won met 5-0 en een gemiddelde van 105,85! Suljovic was hiermee zeker voor de laatste 16. Dit betekende dat Jose de Sousa drie legs nodig had tegen Luke Humphries om zich ook te plaatsen. Echter, De Sousa begon niet goed. Humphries won de eerste twee legs. Daarna gingen er twee legs met de darts mee, voordat Humphries met een 117-finish de tweede break plaatste en op een 4-1 voorsprong kwam. Toch kreeg De Sousa het nog voor elkaar om twee legs op rij te pakken. Met een 14- en een 19-darter verzekerde de Portugees zich voor de knock-outfase. Uiteindelijk ging de overwinning wel naar ‘Cool Hand Luke, met een 17-darter kwam de Engelsman één leg tekort.

 1. Mensur Suljovic 4, +6
 2. Jose de Sousa 4, +3
 3. Luke Humphries 4, +2
 4. Matt Campbell 0, -11

Groep G

Is poule G leek het op voorhand al zeker welke twee spelers de laatste 16 zouden bereiken. De eerste wedstrijd van deze poule werd gespeeld tussen Joe Cullen en Lisa Ashton. Na een gelijk opgaande start won Cullen de laatste drie legs en verzekerde zich met een 5-2 zege voor het eerst voor een plaats in de knock-outfase. Michael van Gerwen had hierdoor één leg nodig om door te gaan en twee legs om groepshoofd te worden. Van Gerwen begon de wedstrijd al door de eerste twee legs te pakken en wist daarna de wedstrijd rustig uit te spelen; 5-2.

 1. Michael van Gerwen 6, +12
 2. Joe Cullen 4, +5
 3. John Henderson 2, -6
 4. Lisa Ashton 0, -11

Groep H

In groep H was Michael Smith zo goed als zeker al groepswinnaar. Hij moest alleen nog even van Joe Davis winnen en deed dit uiteindelijk ook tamelijk moeizaam met 5-3. De echte knock-out partij in deze groep waar iedereen is even goed voor ging zitten ging tussen van Barneveld en Anderson. Beide mannen bezitten samen zeven wereldtitels en dat was in deze wedstrijd zeker te zien. Een hoog niveau legde beide mannen op de mat. Het was Anderson die iets scherper was en ook ruim boven de 100 gemiddeld uitkwam en ervan door ging met de zege: 5.2 Voor van Barneveld wacht het volgende toernooi over 1,5 week: de Players Championship Finals.

 1. Michael Smith 6, +6
 2. Gary Anderson 4, +4
 3. Raymond van Barneveld 2, +1
 4. Joe Davis 0, -11
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *