Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Sherrock toch naar Lakeside, Russen melden zich af

Nadat de IOC aanraadde om alle Russen en Belarussen niet mee te laten doen aan sportwedstrijden, heeft de WDF nu dan ook eindelijk een statement naar buiten gebracht. Vier Russen mogen niet naar Lakeside afreizen. Een gelukje voor Fallon Sherrock, die toch wilde meedoen.

Eerder wilde de ‘Queen of the Palace’ niet meedoen aan het WDF WK. De geruchten gingen dat Sherrock liever aan een lucratief demonstratietoernooi in Duitsland meedeed, en Q-school een hogere prioriteit had. Het WDF WK werd uiteindelijk toch verschoven van januari naar april, maar nog steeds leek Sherrock niet mee te dingen naar haar eerste Lakeside-wereldtitel (ja dat klopt, Sherrock is nog nooit wereldkampioen bij de dames geworden).

Vier Russen mogen niet meedoen in Engeland, twee vrouwen en twee mannen. Anastasia Dobromyslova, drievoudig wereldkampioen, en Elena Shulgina zijn afwezig bij de dames. Aleksey Kadochnikov en Roman Obukhov mogen ook thuisblijven. De vier namen worden vervangen door John Scott [Engeland], Landon Gardiner [Nieuw-Zeeland], Fallon Sherrock [Engeland] en Jo Clements [Engeland].

Richard Ashdown reageert namens de WDF: ”Namens de WDF wil ik de Russische dartsfederatie bedanken met hun begrip in integriteit die ze laten zien in deze tijd. Voornamelijk Anastasia Dobromyslova, een van de grootste kampioenen en geliefde personen in de sport zal zeer gemist worden op Lakeside.”

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *