Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Fallon Sherrock

Sherrock verovert Grand Slam-plek, Greaves wint Women’s Series 2023

Op de laatste dag van de Women’s Series 2023 hebben Fallon Sherrock en Natalie Gilbert de titels gepakt. Beau Greaves won het eindklassement, terwijl Sherrock naar de Grand Slam of Darts mag.

Women’s Series 23

Fallon Sherrock begon dit weekend nog met een ruime achterstand op Mikuru Suzuki, maar na twee titels op de zaterdag was de Engelse haar Japanse tegenstander al ruim voorbij. Beide speelsters hadden zich al verzekerd van een plek op het WK, maar op de zondag werd er nog gespeeld voor een plek op de Grand Slam of Darts. Suzuki trof al in de eerste ronde Deta Hedman: voor ‘Miracle’ betekende dit meteen het einde van haar toernooi. Sherrock had de touwtjes nu stevig handen. Met een plek in de halve finale zou ze haar ticket veiligstellen, en dit deed ze ook meteen.

In de kwartfinale rekende ‘The Queen of the Palace’ af met Beau Greaves (5-3), waardoor haar weekend al geslaagd was. In de halve finale was ze ook te sterk voor Angela Kirkwood (5-1), waarna ze het in de finale op mocht gaan nemen tegen Rhian O’Sullivan. Na een snelle 3-0 voorsprong voor Sherrock kwam O’Sullivan knap terug naar 3-3, maar daarna was de Engelse toch de sterkste. Met legs in 17 en 19 pijlen greep ze haar vierde (!) titel op rij.

Women’s Series 24

Sherrock had deze reeks graag verder uit willen bouwen, maar tijdens het laatste toernooi van het jaar ging ze bij de laatste 32 verrassend onderuit tegen Eleanor Cairns (4-2). Voor Suzuki eindigde de dag zoals ie ook begon: de Japanse verloor weer in de eerste ronde, dit keer van Priscilla Steenbergen (4-2). Ook voor Beau Greaves werd het niet een weekend om over naar huis te schrijven. De wereldkampioen bij de WDF won geen enkele titel dit weekend: in het laatste toernooi was Lorraine Winstanley in de halve finale te sterk (5-3).

Naast Winstanley was Natalie Gilbert de andere finalist. Gilbert haalde voor het eerst in haar carrière een finale op de Women’s Series, door onder andere Anastasia Dobromyslova (4-1) en Kirsty Hutchinson (5-4) te verslaan. De Engelse nam echter meteen het voortouw in de finale, door de eerste twee legs te winnen. Winstanley kwam terug, maar net zo snel had Gilbert weer twee legs gewonnen. Uiteindelijk leverde een 19-darter Gilbert de zege op.

Uitslagen

Women’s Series 23
Halve Finales
Fallon Sherrock 5-1 Angela Kirkwood
Rhian O’Sullivan 5-2 Kirsty Hutchinson

Finale
Fallon Sherrock 5-3 Rhian O’Sullivan

Women’s Series 24
Halve Finale
Natalie Gilbert 5-4 Kirsty Hutchinson
Lorraine Winstanley 5-3 Beau Greaves

Finale
Natalie Gilbert 5-3 Lorraine Winstanley

Nederlanders

Roos van der Velde wist voor de eerste keer in haar nog korte carrière de kwartfinale op de Women’s Series te halen. De Nederlandse won bij de laatste 16 van Aileen de Graaf (4-3), waarna Kirsty Hutchinson een ronde later te sterk was (5-2). Noa-Lynn van Leuven haalde een toernooi later ook de laatste acht, waarin ze haar meerdere moest erkennen in Natalie Gilbert. Priscilla Steenbergen, Aileen de Graaf en Sharon Straatsma-Pul noteerden daarnaast een plek bij de laatste 16.

Eindstand

Dat Beau Greaves de Women’s Series 2023 zou winnen stond al even vast. Fallon Sherrock verzekerde haar dit weekend door drie titels van plek twee, waardoor zij dus naar de Grand Slam of Darts mag. Mikuru Suzuki eindigt op plek drie, wat haar een WK-plek oplevert.

  1. Beau Greaves 29400
  2. Fallon Sherrock 17200
  3. Mikuru Suzuki 13600
  4. Rhian O’Sullivan 9100
  5. Lisa Ashton 8950
  6. Robyn Byrne 6900
  7. Aileen de Graaf 5400
  8. Noa-Lynn van Leuven 5300
  9. Natalie Gilbert 4700
  10. Anastasia Dobromyslova 4300
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Sherrock verovert Grand Slam-plek, Greaves wint Women’s Series 2023