Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Shusaku Nakamura - Asian Tour 2024

Shusaku Nakamura verrast in eigen land met titel op Asian Tour

Het Asian Tour-weekend in Japan is afgesloten met een verrassing: Shusaku Nakamura won de eerste PDC-titel van zijn carrière door Seigo Asada in de finale te verslaan.

Nadat de eerste vijf toernooien dit jaar allemaal werden gewonnen door een speler uit de Filipijnen, kwam daar tijdens Asian Tour 6 eindelijk verandering in. Alexis Toylo deed nog zo zijn best om weer te winnen, maar de nummer één van de ranglijst moest vandaag in de halve finale zijn meerdere erkennen in Seigo Asada (5-3). ‘The Ninja’, die sinds corona wat van het toneel is verdwenen, haalde zo eindelijk weer eens een finale bij de PDC. Een eerste titel sinds 2019 zat er echter niet in. Shusaku Nakamura, die eerder op de dag ook al won van Paul Lim en Man Lok Leung, verraste zijn landgenoot. In een matige finale vond de Japanner drie legs op rij, waardoor hij de grootste titel uit zijn carrière won: 5-3.

Uitslagen

Asian Tour 6
Kwartfinales
Shusaku Nakamura 4-1 Shunpei Noge
Man Lok Leung 4-1 Tomoya Goto
Seigo Asada 4-3 Lok Yin Lee
Alexis Toylo 4-2 Joel Hizon

Halve Finales
Shusaku Nakamura 5-4 Man Lok Leung
Seigo Asada 5-3 Alexis Toylo

Finale
Shusaku Nakamura 5-3 Seigo Asada

Stand

Na 25% van de toernooien gaat Alexis Toylo ruim aan kop. Landgenoten Paolo Nebrida en Sandro Eric Sosing vergezellen hem in de top drie, terwijl Shusaku Nakamura met zijn titel naar plek vier schiet.

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *