Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Simon Whitlock klaar voor verdedigen World Cup-titel: ‘We hebben weer een goede kans om te winnen’

Simon Whitlock was afgelopen zaterdag aanwezig in het Limburgse dorpje Ulestraten voor een demostratietoernooi samen met Jules van Dongen. Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld was aanwezig en sprak met de Australiër over onder meer de World Cup of Darts. Lees hier meer.

Simon Whitlock en Damon Heta wonnen vorig jaar samen voor het eerst de World Cup of Darts voor Australië. Op weg naar de titel werden landen als Litouwen, Zweden, België, Engeland en Wales verslagen. Beide darters hebben nog steeds een sterke band met elkaar, en daarom ziet Whitlock opnieuw een goede kans om de titel te verdedigen.

“Ik vind het geweldig om met Damon (Heta red.) te spelen, we zijn wereldkampioenen. Hij is geweldig tot nu toe, ik denk dat we daarom weer een goede kans maken om te winnen.”

Dit jaar zal de World Cup of Darts er geheel anders uit zien dan de afgelopen jaren. Zo is het aantal deelnemende landen verhoogd naar 40 landen en zal er begonnen worden in een groepsfase; 12 groepen van 3 landen. De top 4 geplaatste landen mogen de groepsfase overslaan, Australië hoort hier niet bij en begint in groep C met Guyana en Gibraltar als tegenstanders.

“Het is voor ons misschien wel beter om in de groepsfase te starten. Als we goed spelen, wat we hopelijk zullen doen, en het feit dat we twee extra wedstrijden hebben voordat we aan de knock-outfase beginnen, kan een voordeel voor ons zijn”, aldus Whitlock over dat ze als titelverdedigers moeten starten in de groepsfase.

De grootste verandering in het format van de World Cup is dat de singles verdwijnen, er zal alleen nog maar in koppels gespeeld worden. ‘The Wizard’ had dit al veel eerder willen zien, vertelde hij tegenover Darts Actueel.

Ik geloof dat dit is hoe het vanaf het begin had moeten zijn. Koppelen zou zich moeten richten op het koppelen zelf, en niet op het spelen van singles.”

Bekijk hieronder het complete interview terug, waar Whitlock ook sprak over de World Matchplay race.

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Simon Whitlock klaar voor verdedigen World Cup-titel: ‘We hebben weer een goede kans om te winnen’