Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Simon Whitlock

Simon Whitlock verslaat King in marathonpartij

Donderdagavond stonden de eerste vier tweede ronde partijen van de World Grand Prix op het programma. De tweede partij ging tussen Mervyn King en Simon Whitlock. Lees hier meer over de wedstrijd.

Veel breaks in het begin

Mervyn King begon de partij, omdat hij in de ingooiruimte de bull wist te winnen. Echter begon Simon Whitlock beter, hij brak in 16 darts. Whitlock miste drie openingspijlen op dubbel 16, waardoor King met een 112-finish terugbrak. King miste in de derde leg drie pijlen op de dubbel, waardoor Whitlock de derde break plaatste. Met een hele belangrijke 87-finish brak King terug. In de beslissende leg miste beide heren pijlen voor de set, maar uiteindelijk wist de Engelsman zijn eigen leg te houden en won daarmee de eerste set.

Whitlock vecht terug

Na de pauze begon Whitlock matig aan zijn eigen set, hij begon met vier missers op de openingsdubbel. King profiteerde er optimaal van en brak in 14 darts. De break werd vervolgens verzilverd met een 76-finish voor 2-0 in de tweede set. Whitlock bleef er voor vechten in de tweede set, zo hield de Australiër met een 134-finish (T18-D20-D20) zijn eigen leg. King opende vervolgens in zijn eerste beurt niet, waardoor Whitlock met een 46-finish terug brak naar 2-2. In een spannende vijfde leg kreeg King één pijl op de bull voor 2-0 in sets, uiteindelijk gooide Whitlock dubbel 4 voor 1-1 in sets.

Spelers blijven bij elkaar in de buurt

Na de tweede en laatste pauze kregen beide heren pijlen op de dubbel om de eerste leg te pakken, maar uiteindelijk was het King die zijn eigen leg hield. Whitlock hield dankzij een 180’er en een 42-finish zijn eigen leg. Leg 3 en 4 gingen ook met de darts mee, waardoor er wederom een beslissende leg moest komen. In die beslissende leg miste Whitlock een complete beurt op de dubbels, waardoor King dankzij een 84-finish op een 3-2 voorsprong kwam.

Whitlock wederom langszij

Whitlock begon de vierde set met 6 perfecte darts (152-180), waardoor hij in 13 darts zijn eigen leg hield. In de tweede leg plaatste Whitlock sinds lange tijd weer een break in de partij, met een 112-finish in 12 darts werd het 2-0 voor ‘The Wizard’. Toch wist Whitlock de set niet binnen te halen in zijn eigen leg, hij miste 7 pijlen op de openingsdubbel. King brak daardoor in 17 darts terug. King verzilverde de break en kwam daarmee op één leg verwijderd van de overwinning. Dit keer was het King die drie darts op de openingsdubbel miste. Whitlock stapte gelijk in en maakte er met een 72-finish 2-2 in sets van.

25ste leg geeft beslissing

Het was Whitlock die de eerste kansen kreeg in de vijfde en beslissende set, maar miste drie pijlen op de dubbel voor de break. Hierdoor hield King via dubbel 4 alsnog zijn eigen leg. In de tweede leg maakte Whitlock het foutje van de eerste leg goed, door met een 120-finish er 1-1 van te maken. King kreeg in de derde leg twee pijlen op dubbel 8 om op matchpoint te komen, maar miste. Whitlock profiteerde en pakte met een 92-finish de broodnodige break. Echter begon Whitlock erg slecht aan zijn eigen leg, hij miste twee volle beurten op de openingsdubbel. King brak hierdoor terug en moest er een allesbeslissende leg komen, om te bepalen wie er naar de kwartfinales zou gaan. Beide heren openden meteen met hun eerste pijl, maar de wegzetbeurt van 44 van King koste hem de wedstrijd. Dankzij een 56-finish pakte Whitlock alsnog de 3-2 (2-3,3-2,2-3,3-2,3-2) zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 85,24 / 46,43%
Mervyn King: 85,27 / 27,91%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *