Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - World Matchplay 2023

Slechte start wordt Van Barneveld fataal op World Grand Prix

De terugkeer van Raymond van Barneveld op de World Grand Prix is geëindigd in een deceptie. De Nederlander kwam een matige start niet meer te boven tegen Martin Schindler.

In 2018 leek Raymond van Barneveld zijn laatste World Grand Prix gespeeld te hebben. Vijf jaar later bleek alles anders: tegen Martin Schindler beklom ‘Barney’ weer het podium om ‘dubbel in, dubbel uit’ te gaan gooien. Na de eerste set had hij waarschijnlijk thuis willen blijven. De Nederlander had het aan Schindler te danken dat hij met 2-0 voorkwam: de pijlen stonden in vreemde hoeken in het bord. Zijn Duitse tegenstander miste in die eerste twee legs nog behoorlijk wat dubbels, maar in de drie legs die volgden liet hij RVB toch ver achter zich. Mede door een 160-finish draaide hij de achterstand om, waardoor ‘The Wall’ op 1-0 kwam.

Met een nieuw setje pijlen moest Van Barneveld gaan werken aan een comeback. Makkelijk ging het nog steeds niet, maar doordat hij twee keer zijn eigen leg hield, bleef hij in de partij. Toch leek dit niet genoeg te zijn, omdat Schindler stug bleef aanhaken. De Duitser kreeg zelfs twee matchdarts, maar beide gingen mis. RVB vond tops wel, waardoor hij er een derde set uitsleepte. De vijfvoudig wereldkampioen hield hierin zijn eigen leg, maar hierbij bleef het ook. Met legs in 18 en 15 pijlen deed Schindler genoeg om de overwinning binnen te slepen. Na Dirk van Duijvenbode ging zo de tweede Nederlander al op de eerste dag kopje onder.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Martin Schindler: 83.22 / 30.8%
Raymond van Barneveld: 76.69 / 30%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *