Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jimmy Hendriks

Slordige Hendriks ten onder tegen Dolan

Jimmy Hendriks heeft niet voor een nieuwe verrassing kunnen zorgen. De Nederlander miste te veel dubbels om het Dolan echt moeilijk te maken: 3-1.

Na een moeizame zege op een Jamie Hughes mocht Jimmy Hendriks vandaag terugkeren in Alexandra Palace. Brendan Dolan was de tegenstander: mocht de Nederlander ook deze partij willen winnen, dan zou zijn niveau wel omhoog moeten. Al snel leek dit niet het geval. Dolan won de eerste leg in 16 pijlen, waarna de Noord-Ier dit opvolgde met een 18-darter. Een leg later miste hij echter vijf pijlen op de dubbels, waardoor Hendriks met een 20-darter toch op het bord kwam. De Nederlander miste hierna echter zelf drie pijlen op de dubbels, waardoor de set alsnog naar Dolan ging.

Uit de pauze ging het meteen weer mis voor ‘The Captain’: zes pijlen op de dubbels gingen er niet in, waardoor Dolan profiteerde. Een leg later gebeurde hetzelfde: Hendriks miste vijf pijlen op de buitenste ring, waardoor ook deze leg naar ‘The History Maker’ ging. Met een 15-darter maakte Dolan daarna een einde aan set twee: 2-0. Met een 18-darter drukte hij daarna door, maar ineens was hij aan de beurt om dubbels te missen. Hendriks profiteerde dit keer wel en twee legs later kwam er voor het eerst deze partij een beslissende leg. Met een knappe 80-finish kon de Nederlander juichen. De vierde set mocht hij daarna zelf beginnen, maar uiteindelijk hielp dit niet. Dolan vond legs in 17, 15 en 14 pijlen, waardoor hij de zege toch binnensleepte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Brendan Dolan: 87.85 / 40.7%
Jimmy Hendriks: 83.36 / 16.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *