Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Slordige Van Duijvenbode verslikt zich in Gurney

Dirk van Duijvenbode heeft in Jena zijn meerdere moeten erkennen in Daryl Gurney. De Nederlander miste te veel pijlen op de dubbels, wat hem uiteindelijk ook fataal werd.

Dirk van Duijvenbode had dit weekend wat recht te zetten tegen een Noord-Ier. Vorige week miste hij zes matchdarts tegen Josh Rock, dit weekend mocht hij in zijn eerste wedstrijd aantreden tegen Daryl Gurney. Onze landgenoot leek goed te starten, maar na twee missers op dubbel 16 kreeg hij een enorme klap van Gurney, die 164 uitgooide. Met een 16-darter haakte hij aan, waarna beide mannen nog een keer hun eigen legs hielden.

Drie missers op de dubbels in leg vijf werden Van Duijvenbode daarna weer fataal. Gurney bleef ontsnappen en vond met een 13-darter zelf wel de break. Van Duijvenbode brak direct terug, doordat ook Gurney wat slordiger werd op de dubbels. Slordiger dan ‘Aubergenius’ zou het echter niet worden: de Nederlander miste in zijn eigen leg weer drie pijlen op dubbel 16, waardoor Gurney op matchpoint kwam. Met een 11-darter maakte de Noord-Ier het daarna vakkundig af. Geen goede middag voor onze landgenoten op deze manier.

Dirk van Duijvenbode: 89.01 / 18.8%
Daryl Gurney: 90.51 / 35.3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *