Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Smith bereikt derde WK-finale: Sprookje Clemens ten einde

Michael Smith is de eerste finalist van het PDC WK! In de halve finale werd Gabriel Clemens met 6-2 verslagen, die in de beginfase flink tegenstand bood. Lees hier meer.

Spektakel in eerste set

De eerste halve finale van het PDC WK werd begonnen door Michael Smith. Smith begon fantastisch door in 14 darts zijn eigen leg te houden. Gabriel Clemens hield ook zijn eerste eigen leg, waarna het vuurwerk begon. In de derde leg gooide Smith 6 perfecte pijlen om in 12 darts zijn eigen leg te houden. Clemens begon zijn leg ook met 6 perfecte pijlen en trok in 11 darts de stand gelijk; 2-2. In de vijfde leg produceerde ‘Bully Boy’ een 106-finish om de set toch te winnen.

Smith mist setdarts, Clemens houdt set

Na een korte pauze vloog de Engelsman uit de startblokken in set twee, met twee 11-darters kwam hij op een 2-0 voorsprong. In de derde leg hield Clemens zijn eigen leg door 68 uit te gooien. In de vierde leg leek Smith de set naar zich toe te trekken, maar miste 3 keer op dubbel 15. Clemens profiteerde optimaal en brak met een 70-finish terug. In de beslissende leg miste Smith opnieuw één setdart, waarna Clemens via dubbel 16 de set alsnog pakte, na een 2-0 achterstand.

Wedstrijd gaat gelijk op

Na de tweede pauze werden alle legs gehouden in de derde set. Smith hield zijn eigen leg in 18 en 15 darts (144-finish), Clemens had aan 17 en 19 pijlen genoeg. In de beslissende leg kreeg Clemens één pijl op tops voor een 116-finish om de set te pakken, maar miste. Smith bleef koel en kwam via tops wederom op voorsprong; 2-1.

Clemens begon set nummer 4 met het behouden van zijn eigen leg met een 91-finish. Smith antwoordde geweldig, met een waanzinnige 161-finish werd het 1-1. Nadat Clemens zijn eigen leg nogmaals in 14 darts hield en Smith in 16 darts, moest er voor de vierde keer een vijfde leg aan te pas komen. Smith gooide in zijn eerste drie beurten geen ‘grote’ triple, waardoor de Duitser eenvoudig in 15 darts de wedstrijd in evenwicht trok; 2-2 in sets.

Waanzinnige set voor Smith

Na een korte pauze begon Smith zijn eigen set met een 82-finish. Dit volgde hij op door met een 180’er en een 100-finisg Clemens te breaken. Dit keer drukte Engelsman door en kwam Clemens niet terug in de set. Een 13-darter zorgde ervoor dat ‘Bully Boy’ op een 3-2 voorsprong kwam in sets.

Smith maakt het verschil

Na pauze nummer 4 werden de eerste 4 legs van set nummer 6 gehouden door de speler die hem begon. Clemens won zijn legs in 17 en 16 darts, Smith trok mede door een 101-finish de set gelijk naar 1-1 en 2-2. In de vijfde leg was ‘The German Giant’ niet in vijf beurten uit en dat werd keihard afgestraft, Smith produceerde een 83-finish via de bull en zo was het eerste verschil gemaakt in de halve finale; 4-2.

Smith begon vervolgens goed aan zijn eigen set, met twee 12-darters op een rij kwam de Engelsman snel op een 2-0 voorsprong in de zevende set. Toch had Smith weer moeite om de set binnen te slepen. Clemens brak met een 86-finish in 11 darts terug naar 2-1 en kwam met een 17-darter op gelijke hoogte. Smith bleef in de vijfde leg erg koel, de leg werd in 17 darts gewonnen en ging zo met een 5-2 voorsprong pauzeren.

Smith eerste finalist

In de achtste set gingen leg 1 en 2 met de darts mee. In de derde leg produceerde Smith scores van 100-180-140 en een 81-finish om in 12 darts te breaken naar 2-1. In de vierde leg kreeg Clemens toch de kans om terug te breaken, maar miste voor eerst in de wedstrijd drie pijlen op de dubbel. Smith greep zijn kans en verzekerde zich via tops voor zijn derde WK-finale door Clemens met 6-2 in sets te verslaan.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 101,85 / 43,1%
Gabriel Clemens: 96,98 / 45,5%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *