Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Smith en Suljovic winnen, Van den Bergh pakt punt tegen Wade

Eindelijk is het zover! Twee avonden Premier League in Rotterdam Ahoy. Lees hier de wedstrijdverslagen terug van Price-Smith, Van den Bergh-Wade en Cross-Suljovic. 

Gerwyn Price vs Michael Smith
De Premier League in Ahoy begon met een belangrijke partij voor Raymond van Barneveld, Michael Smith was de grote concurrent van de Nederlander. Price begon de wedstrijd echter scorend erg sterk, hij stond na 9 darts op 48, maar miste vervolgens 5 darts op de dubbel voor de voorsprong, met een 86-finish brak Smith gelijk naar een 1-0 voorsprong. Met een 19-darter werd de break verzilverd. Price hield vervolgens ook zijn eigen leg en kwam op het scorebord. Met een 11-darter brak Price terug en zo stond het 2-2. In de vijfde leg miste Price een 113-finish om zijn eigen leg te houden, met een 14-darter brak Smith opnieuw. Dit keer wist de Engelsman de break niet te verzilveren, met een 116-finish in 15 darts brak Price gelijk terug. Smith gooide vervolgens wederom een ijzersterke leg in de leg van de Welshmen, met een 14-darter brak hij en hield met een 15-darter zijn eigen leg voor een 5-3 voorsprong. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee. In de twaalfde leg miste Price twee darts op de dubbel op een 60-finish voor een gelijkspel, met een knappe 90-finish via de bull pakte Smith alsnog een hele belangrijke overwinning; 7-5.

Dimitri van den Bergh vs James Wade
De tweede partij ging tussen de ‘Contender’ Dimitri van den Bergh en James Wade. Van den Bergh begon erg goed, want hij brak Wade meteen in de eerste leg met een 52-finish. Met een 17-darter verzilverde Van den Bergh de break voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens had Wade kritiek op de tocht die er was op het podium en verlieten de heren enkele minuten het podium. Uiteindelijk werd de partij hervat en kwam Wade er sterk uit. Met een 14-darter werd het 2-1 en met een 106-finish brak Wade terug naar 2-2. Toch was het Van den Bergh die wederom brak, met een 85-finish in 12 darts kwam de Belg op een 3-2 voorsprong. Met een prachtige 140-finish werd de break verzilverd en stond ‘The Dreammaker’ 4-2 voor. Met een 14-darter hield Wade zijn eigen leg en brak met een 16-darter terug naar 4-4. Wade stond in de negende leg te wachten op tops, maar kwam er niet meer aan te pas want met een 121-finish brak Van den Bergh naar 5-4. Met een 13-darter brak Wade echter meteen terug. In de elfde leg miste Wade 4 darts op de dubbel voor een punt, via D10 was het Van den Bergh die als eerste het punt pakte. In de beslissende leg miste de Belg D7 voor een 86-finish en de overwinning, uiteindelijk gooide Wade D10 voor een welverdiend punt; 6-6.

Rob Cross vs Mensur Suljovic
De derde partij in Ahoy ging tussen de koploper Rob Cross en de Oostenrijker Mensur Suljovic. Cross begon wederom goed aan de partij. De Engelsman pakte de eerste 4 legs, waarin hij geen dubbel miste. Hij won de legs in 16,13,14 en 17 darts. Suljovic wist in de vijfde leg met een 14-darter te breaken, maar zag in de volgende leg Cross terug breaken naar 5-1. Cross miste in de zevende leg één dart op D14 voor een punt, Suljovic brak terug naar 5-2 en hield vervolgens zijn eigen leg met een 76-finish voor 5-3. In de negende leg miste Cross 3 darts op D8 voor een punt, via D7 brak Suljovic nogmaals. Met een 18-darter hield ‘The Gentle’ zijn eigen leg voor 5-5. In de elfde leg is het wederom Cross die 7 darts op de dubbel miste voor een punt, dat is dus 11 darts in totaal voor minimaal een punt. Dit keer werd het wederom afgestraft door Suljovic die met een 136-finish naar 6-5 brak. Met een knappe 120-finish pakte Suljovic in zijn eigen leg zelfs de overwinning; 7-5!!!!

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *