Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - Grand Slam of Darts 2022

Smith heeft eindelijk beet: Grand Slam prooi voor ‘Bully Boy’

Na zoveel verloren finales is het Michael Smith dan eindelijk gelukt. De Engelsman vernedert Nathan Aspinall en grijpt eindelijk een TV-titel: de Grand Slam of Darts 2022 is voor hem.

Michael Smith haalde dit jaar al de finale van de UK Open en het EK, Nathan Aspinall deed dat tijdens de World Grand Prix. De overeenkomst: beide mannen wonnen de titel in deze toernooien niet. Vanavond kwam er verandering in: één van de twee mannen uit Engeland zou de Grand Slam of Darts op zijn naam schrijven. Het toernooi verdiende een magische finale, maar qua niveau hield het begin niet over. Smith begon met legs in 18 en 17 pijlen: Aspinall was in de tweede leg niet eens in de buurt. Toch herpakte ‘The Asp’ zich snel. Hij hield zijn eigen legs in 16 en 17 pijlen, terwijl Smith nog een 14-darter tussendoor gooide.

Smith laat niks heel van Aspinall

Aspinall leek weer even op te leven, maar zakte daarna toch weer weg. Hij kreeg in de vier legs die Smith in de tweede sessie won maar één kans op de dubbels en bleef gewoon té vaak té ver weg. De stand kwam op 7-3. Er leek met legs in 13 en 15 pijlen nog wat leven in Aspinall te zitten, maar hierna ging het licht compleet uit. Smith denderde over hem heen en kwam met twee 14-darters op 10-5. De sessie die volgde werd al helemaal een bloedbad: met legs in 16, 12, 14, 16 en 17 won Smith vijf legs op rij en kwam hij al heel snel op matchpoint. De matchdart moest nog geraakt worden, dat was meestal zijn probleem. Vanavond was daar geen sprake van: de eerste ging er meteen in. De emoties waren daar: Michael Smith wint de Grand Slam of Darts 2022.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Michael Smith: 96.84 / 50%
Nathan Aspinall: 90.94 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *