Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Damon Heta

Smith in thriller langs Cross, Heta verrast Petersen

Vanavond werden de laatste tweede ronde partijen van de Grand Slam of Darts gespeeld in Coventry. In de eerste partij nam Michael Smith het op tegen Rob Cross, terwijl twee opkomende spelers in Devon Petersen en Damon Heta elkaari n de tweede partij troffen. Lees hier meer.

Beslissende leg bij Cross-Smith

De avond begon met een partij tussen Rob Cross en Michael Smith. De laatstgenoemde begon als beste aan de partij. Hij pakte de eerste twee legs van de partij, maar zag even later Rob Cross toch de pauze ingaan met een 3-2 voorsprong. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee tot 7-7. In de vijftiende leg miste Cross een 62-finish om zijn eigen leg te houden, waardoor Smith met een 66-finish op een 8-7 voorsprong kwam. De break werd een leg later met een 86-finish verzilverd en zo kwam ‘Bully Boy’ op matchpoint; 9-7. Met een 70-finish kwam Cross terug tot 9-8. Met een hele knappe 13-darter brak ‘Voltage’ terug en mocht daardoor de beslissende leg beginnen. Echter wist Cross de zenuwen niet in bedwang te houden, waardoor Smith via dubbel 12 in 13 darts alsnog de 10-9 overwinning pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 97,46 / 40%
Rob Cross: 95,18 / 39,13%

Heta naar eerste major kwartfinale

In de tweede partij van de avond namen Devon Petersen en Damon Heta het op tegen elkaar. Heta nam meteen het initiatief in het begin van de partij, hij won de eerste twee legs van de partij. In de derde leg brak Petersen meteen terug, maar zag een leg later Heta met een 94-finish in 11 darts terug breaken. De laatste leg voor de pauze ging naar Heta die met een 80-finish de break verzilverde. Na een korte onderbreking gingen leg 6 en 7 met de darts mee, maar brak ‘The Heat’ in leg 8 met een 82-finish naar 6-2. Petersen antwoordde goed, want met een belangrijke 96-finish brak hij terug naar 6-3. Toch wist Petersen het gat niet te verkleinen naar 6-4 in de pauze, met een 13-darter maakte Heta er 7-3 van. Na de pauze begon ‘The African Warrior’ met een comeback. Een 8-3 voorsprong werd verkleind naar 8-6, met o.a. een 110-finish. In leg 15 stond Petersen na 12 pijlen op tops, maar dankzij een 144-finish maakte Heta er 9-6 van. Vervolgens gingen leg 16 en 17 met de darts mee, waardoor de Australiër met een 10-7 overwinning zich plaatste voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 93,75 / 50%
Devon Petersen: 94,25 / 53,85%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *