Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Smith maakt indruk, Price ontsnapt tegen Campbell

Op een heerlijk avondje in de AFAS Live in Amsterdam heeft Smith indruk gemaakt tegen Peter Wright. Price ontsnapte juist tegen Matt Campbell.

James Wade 6-4 Leonard Gates

De zaal was na een mooie zege van Dirk van Duijvenbode warmgedraaid, maar een wedstrijd later viel het toch weer wat stil. James Wade en Leonard Gates zijn twee goede spelers, maar voor het Nederlandse publiek wat minder interessant. Met een 126-finish liet Wade toch meteen wat moois zien, nadat Gates zes pijlen op de dubbels had gemist. Die dubbels zouden Gates uiteindelijk ook op gaan breken. In leg vier en vijf miste hij er namelijk weer een aantal, waardoor Wade uitliep naar 4-1. De Amerikaan wist zich nog terug te vechten tot 5-4, maar uiteindelijk was het de Engelsman die de zondag haalde met een 19-darter.

James Wade: 87.8 / 50%
Leonard Gates: 88.62 / 25%

Joe Cullen 6-5 Dave Chisnall

Een Engels onderonsje in de derde wedstrijd van de avond. Twee weken geleden wist Cullen nog nipt Chisnall te verslaan, deze week leek het lang anders te gaan. Cullen kwam enorm traag uit de startblokken, Chisnall profiteerde optimaal: 2-0. Cullen haakte iets aan, maar kwam gemiddelde niet uit boven de 85. Ook Chisnall stond verre van goed te spelen, maar het leek meer dan genoeg. Met twee 14-darters kwam hij op 5-2, de wedstrijd leek in de zak. Niets was minder waar: ‘Chizzy’ miste maar liefst acht (!) matchdarts, waardoor hij Cullen langszij zag komen. ‘The Rockstar’ startte de laatste leg ook nog met een 180, waardoor hij alsnóg de partij won. Het zal morgen echter een stuk beter moeten.

Joe Cullen: 84.78 / 30%
Dave Chisnall: 88.38 / 20.8%

Dimitri van den Bergh 2-6 Ryan Joyce

Als de nummer één van de plaatsingslijst zal Dimitri van den Bergh met vertrouwen afgereisd naar het noorden. De Belg leek op papier ook ruim favoriet tegen Ryan Joyce, maar de Engelsman had zijn A-game mee naar het podium gebracht. Met een 15-darter brak hij Van den Bergh meteen, waarna hij ‘The Dreammaker’ steeds op afstand wist te houden. Zijn gemiddelde zakte pas in de laatste paar legs wat weg, maar met zo’n zege op Van den Bergh zal hij zeer tevreden zijn geweest.

Dimitri van den Bergh: 95.1 / 25%
Ryan Joyce: 97.51 / 40%

Gerwyn Price 6-5 Matt Campbell

Matt Campbell schakelde op de vrijdag Vincent van der Voort uit. Kon hij voor een veel grotere stunt zorgen door ook van Price te winnen? Hij had in ieder geval zijn goede spel van de dag ervoor meegenomen. Met een 115-finish kwam hij op 1-1, met een knappe 76-finish op 2-2. Hij vergat een leg later echter te breken: 2 pijlen op dubbel acht werden gemist. Price onsnapte, maar kreeg Campbell niet afgeschud. Met een sterke 101-finish leek de Canadees zelfs op weg naar de winst. ‘Ginja Ninja’ stortte echter compleet in elkaar, waardoor Price weer goed weg kwam. Met legs in 15 en 18 pijlen draaide hij de partij om, waardoor ‘The Iceman’ in de race voor de titel blijft.

Gerwyn Price: 95.48 / 50%
Matt Campbell: 98.72 / 41.7%

Michael Smith 6-4 Peter Wright

Doordat Peter Wright de toernooien in Australië niet speelde en daardoor ongeplaatst aan dit toernooi aan dit toernooi begon, kregen we op de zaterdag al een ware kraker: de Schot nam het op tegen Michael Smith. De Engelsman had afgelopen week een weekend vrij genomen en dat betaalde zich uit: hij racede naar een 4-1 voorsprong, mede door hulp van een 130-finish. Wright haakte aan met een 15-darter, maar Smith bleef het gat van drie legs houden. ‘Snakebite’ bleef toch zijn tanden in de partij zetten en bracht ‘Bully Boy’ door het winnen van twee legs nog even aan het zweten, maar een 101-finish trok de Engelsman toch over de lijn. Dé favoriet voor zijn eerste TV-titel morgen?

Michael Smith: 107.4 / 54.5%
Peter Wright: 102.69 / 28.6%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *