Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ross Smith

Smith met recordaantal 180’ers langs Van Gerwen

Michael van Gerwen wist zijn eerste twee wedstrijden in de groepsfase van de Grand Slam of Darts te winnen. Dinsdagavond speelde de Nederlander zijn laatste groepswedstrijd. Ross Smith was de tegenstander.

Ross Smith mocht de partij beginnen en opende gelijk met een 180-score. De 9-darter kwam er niet, maar de leg ging wel ‘gewoon’ met een 13-darter naar de Engelsman. Van Gerwen opende de tweede leg met nu al zijn tweede 180’er van de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat ‘Smudger’ met een 12-darter de break plaatste. In de beginfase van de wedstrijd was er geen kruid gewassen tegen Smith, die met een 14-darter binnen no-time op een 3-0 voorsprong kwam.

Na de vierde leg zou Van Gerwen dan toch op het scorebord komen. De Nederlander produceerde een 15-darter en kwam terug tot 3-1. ‘Mighty Mike’ deelde in de vijfde leg ook zelf een gevoelige tik uit. Smith miste één pijl om op 4-1, om vervolgens Van Gerwen met een heerlijke 145-finish terug te zien komen tot 3-2. Met een 18-darter bracht Van Gerwen de stand weer helemaal in evenwicht, waarmee hij zich verzekerde van de eerste plek in de poule.

Smith gooide in de zevende leg ook zijn zevende 180’er van de partij, maar Van Gerwen was helemaal los. De Nederlander kwam met een 12-darter dan ook op matchpoint. Smith gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen en kwam via een 13-darter weer op gelijke hoogte, nadat ‘MvG’ één matchdart miste vanaf 146. De laatste leg werd begonnen door Smith, die deze heerlijke wedstrijd afsloot met een recordaantal 180’ers in een groepswedstrijd (9). Het was ook genoeg voor de overwinning, want met een 16-darter ging de partij met 5-4 naar Ross Smith.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 104,8 / 50%
Ross Smith: 107,92 / 55,6%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *