Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - German Darts Grand Prix 2023

Smith sluit paasweekend af met titel in München

Michael Smith kan vol tevredenheid terugkijken op dit paasweekend. In München won de wereldkampioen de German Darts Grand Prix.

De eerste finale op de European Tour voor Nathan Aspinall tegenover alweer de twaalfde finale voor Michael Smith: alleen Michael van Gerwen en Peter Wright haalden er meer. Beide mannen weten wat winnen is, maar het leek er toch op dat Smith de zenuwen hier beter onder controle had. Aspinall miste in de eerste leg zes pijlen op de dubbels, waarna ook de twee legs hierna verloren gingen. Met twee 15-darters (waarvan één met 108-finish) vocht hij zich terug, maar met groot gemak wist Smith daarna een 11-darter te vinden om de stand op 4-2 te zetten.

Vanaf dit moment ging de wedstrijd op en neer. Beide mannen wisten elkaar meerdere keren achter elkaar te breken: Smith deed dit onder andere met een 130-finish op de bull, Aspinall vond juist een 112-finish op dubbel 16. ‘The Asp’ was de eerste die wel zijn eigen leg wist te winnen, waardoor hij de achterstand verkleinde tot 6-5. Het initiatief lag alsnog bij Smith, die met een 15-darter ook zijn eigen leg hield én zo dus op matchpoint kwam. Aspinall blijft altijd vechten, maar een score van ’10’ in de leg erna deed ook hem niet veel goeds. Smith maakte het sterk af met een 13-darter, waardoor hij zich kroonde tot de paaskoning in München.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 102.88 / 61.5%
Nathan Aspinall: 94.63 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *