Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Smith superieur in Schotland: ‘Bully Boy’ grijpt dagzege

Michael Smith heeft zich in Glasgow gekroond als winnaar van speelronde drie in de Premier League. De Engelsman was met overtuigend spel te sterk voor Dimitri van den Bergh in de finale: 6-4.

Na Noord-Ierland en Wales reisde de PDC in week drie van de Premier League door naar het hoge noorden: Schotland. In Glasgow hoopten de fans op een overwinning van Peter Wright, maar ‘Snakebite’ maakte deze verwachtingen niet waar. De Schot ging er tegen Dimitri van den Bergh met 6-4, waardoor hij na drie speelrondes nog steeds op een overwinning wacht. Michael van Gerwen liep ook tegen een nederlaag aan: na een matig weekend leek ook nu de echte strijdlust te ontbreken. MVG sleepte er tegen Nathan Aspinall nog wel een beslissende leg uit (een 170-finish was nog wel een mooi moment), maar hierin kwam hij er bij lange na niet aan te pas: 6-5.

Ook voor Gerwyn Price was de avond na één partij al afgelopen. Vorige week greep hij nog de titel, deze week moest hij zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Michael Smith. Jonny Clayton bracht hierna een einde aan de eerste ronde: ‘The Ferret’ toonde eindelijk zijn beste spel, waardoor hij zijn eerste overwinning van het jaar pakte. Chris Dobey hielp de Welshman een handje door maar één van zijn tien pogingen op de dubbels te raken: 6-1.

Van den Bergh laat zich zien

Dimitri van den Bergh heeft dit jaar heel wat te bewijzen in de Premier League nadat hij toch enigszins verrassend werd uitgenodigd. De Belg liet zich vandaag in ieder geval van zijn beste kant zien: na zijn overwinning op Wright walste hij ook over Nathan Aspinall heen. Met een gemiddelde van 105.73 liet hij niks heel van zijn tegenstander: 6-1. Michael Smith en Jonny Clayton maakten er daarna wel een spannende pot van. Clayton leek op weg naar de overwinning nadat hij op 4-2 kwam, maar met legs in 13, 12 en 14 pijlen draaide Smith de partij vakkundig om. Aspinall herpakte zich met een 15-darter, maar de zege ging alsnog naar ‘Bully Boy’: met een 15-darter haalde de Engelsman zijn eerste finale in de Premier League van het jaar.

Smith toont klasse

Na drie speelrondes hebben zes van de acht deelnemers in de finale gestaan. In Schotland was het dus de beurt aan Dimitri van den Bergh en Michael Smith. De Engelsman drukte meteen zijn stempel op de eindstrijd door op 2-0 te komen, maar daarna kreeg hij zijn tegenstander niet afgeschud. Na zeven legs kwam zijn gemiddelde ruim boven de 110 uit, maar toch stond het maar 4-3. Van den Bergh kreeg echter niet de kans om de stand weer gelijk te trekken: hij wist door de stand naar 5-4 te brengen wel aan te haken, maar de titel ging in Schotland naar Smith. Een 15-darter bracht hem de dagzege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dimitri van den Bergh: 97.66 / 57.1%
Michael Smith: 109.42 / 54.5%

Uitslagen

Kwartfinales
Nathan Aspinall 6-5 Michael van Gerwen
Dimitri van den Bergh 6-4 Peter Wright
Michael Smith 6-3 Gerwyn Price
Jonny Clayton 6-1 Chris Dobey

Halve Finales
Dimitri van den Bergh 6-1 Nathan Aspinall
Michael Smith 6-5 Jonny Clayton

Finale
Michael Smith 6-4 Dimitri van den Bergh

Stand Premier League Darts

Michael Smith grijpt met zijn titel ook meteen de leiding in het klassement, terwijl Michael van Gerwen wegzakt naar plek zes. Peter Wright blijft puntloos.

  1. Michael Smith 7 (+4) (1 Titel)
  2. Nathan Aspinall 7 (-2)
  3. Gerwyn Price 5 (0) (1 Titel)
  4. Chris Dobey 5 (0) (1 Titel)
  5. Dimitri van den Bergh 5 (+5)
  6. Michael van Gerwen 5 (+4)
  7. Jonny Clayton 2 (-3)
  8. Peter Wright 0 (-8)
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *