Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Smith verslaat Clayton in titanen gevecht, Anderson voltooid comeback

In een fantastische avondsessie heeft Michael Smith Jonny Clayton uit het toernooi gegooid. Een fantastische afsluiter van een avondsessie waarbij ook Anderson in een gevecht boven kwam drijven tegen Ian White. Lees hier meer.

Gary Anderson vs Ian White

White mocht de wedstrijd beginnen. In de eerste leg werden dubbels gemist door beide heren, maar uiteindelijk pakte White de eerste leg van de wedstrijd. In de tweede leg had White ook nog kans om op 2-0 te komen, maar dat lukte ”Diamond” niet. Anderson pakt leg twee. Anderson liep in de derde leg wat achter qua score. White miste ook dubbels in zijn eigen leg, maar pakte toch na 21 pijlen de leg. Anderson houd daarna ook weer zijn eigen leg. Zo pakte White de vijfde leg en trok hij de eerste set naar zich toe. Anderson mocht de tweede set beginnen, maar het was toch White die de eerste leg van de tweede set naar zich toe trok. Met een 14-darter kwam White op een 2-0 voorsprong in de tweede set. Anderson bleef qua score nog erg achter, waardoor White de tweede set naar zich toe trok met 3-0.

White mocht de derde set beginnen, maar Anderson brak White gelijk met een 111-finish. White brak Anderson wel in de volgende leg weer terug. Anderson brak White nogmaals terug met een 20-darter. Anderson kwam dus op een 2-1 voorsprong in de derde set. Anderson had in de vierde leg kans om de set te pakken. Maar dat lukte hem niet, waardoor White de vierde leg naar zich toe trok. Met een 124-finish op dubbel 11 trok White de derde set naar zich toe, waardoor White op 3-0 voorsprong kwam in sets. In de vierde set kwam Anderson op 1-0 voorsprong door een 60-finish uit te gooien. White hield zijn eigen leg met een 96-finish. White had in de derde leg kans om op een 2-1 voorsprong te komen, maar dat lukte ”Diamond” niet. Anderson trok de derde leg naar zich toe. Met een 80-finish pakte Anderson zijn eerste set.

White miste in de eerste leg van de vijfde set een 76-finish, waardoor Anderson dubbel 2 uitgooide om White te breaken. Qua score liep White in de tweede leg achter. Anderson gooide in de tweede leg een 87-finish uit om op een 2-0 voorsprong te komen in de vijfde set. Met een 78-finish pakte Anderson de vijfde set van de wedstrijd. Anderson kwam terug. De tussenstand was 3-2 in sets in het voordeel voor White. ”The Flying Scotsman” mocht de zesde set beginnen, maar White kwam wel in de set van Anderson op een 2-0 voorsprong. Anderson gaf niet op, en pakte de derde leg van de zesde set. White had één pijl op dubbel 20 om de wedstrijd te winnen, maar hij raakte dubbel 5. Anderson gooide een 42-finish uit om op 2-2 gelijke stand te komen in de zesde set. Uiteindelijk gooide Anderson een 111-finish uit om het 3-3 gelijk te maken in sets. Anderson miste in de zevende set een 101 finish op dubbel 20, waardoor White dubbel 8 uitgooide om op een 1-0 voorsprong te komen in de laatste set. White miste een 143-finish om op een 2-0 voorsprong te komen, maar die miste White waardoor Anderson op 1-1 gelijke stand kwam. Anderson brak White door dubbel 5 uit te gooien. Met een 16-darter trok Anderson de zevende set naar zich toe. Anderson kwam 0-3 achter in sets, maar vocht zich terug en won met 4-3 in sets van White. Anderson treft Cross in de volgende ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 90,31 / 39 %
Ian White: 88,56 / 26,5 %

Jonny Clayton vs Michael Smith

Een heerlijk affiche stond op het programma tussen de nummer 8 en 9 van de wereldranglijst. Beide mannen lieten met gemiddeldes van boven de 100 in uitstekende vorm te zijn. Jonny Clayton man van het jaar begon als favoriet aan de partij. De eerste set ging naar de `Welshmen´ met 3-2. Ook in set twee was Clayton net even wat scherper dan zijn Engelse opponent. De wedstrijd kende een ongekend hoog niveau, beide mannen vonden erg makkelijk de triples en het leek bij 2-0 dan ook nog niet gespeeld.

Na de pauze herstelde Smith zich en gooide vol op triples. In leg een pakte hij de break met een 12 darter en hield deze break vast en pakte de set met 3-1. Smith was terug in de wedstrijd en moest in set vier de stand gelijk trekken. Smith mocht deze set zelf beginnen en hield al zijn eigen legs en bracht de stand terug in evenwicht: 2-2. Beide mannen gooiden in hun eigen legs veel triples en zo waren er weinig breaks te noteren in deze partij.

Ook in set vijf voerde Smith de boventoon, hij brak meteen via een 75-finish en hield opnieuw deze break vast in de set: 3-1 en een 3-2 voorsprong in sets. ‘Bully boy mocht set zes zelf beginnen en kon de partij afmaken. Clayton dacht hier anders over en set zes was een fantastische set op naar te kijken. Clayton opende het bal met een waanzinnige 161-finish om Smith te breaken. Smith antwoorde een leg later met een 121-finish via de bull, om zo de stand in breaks weer gelijk te trekken. Een leg later was het Clayton weer die een 100 plus finish uit gooide: 105 en zo weer een 2-1 voorsprong nam in set zes. Clayton hield zijn eigen leg en de wedstrijd kreeg een zevende beslissende set.

Het begin in set zeven was duidelijk voor Clayton. Hij mocht deze set beginnen en was dus in het voordeel. Clayton hield zijn eigen leg en leek op weg naar een break in leg twee. Plots lieten de dubbels hem in de steek en gooide Smith 60 uit om op 1-1 te komen. Michael Smith brak Clayton een leg later via een 112-finish en mocht zelf beginnen om het af te maken. De zenuwen namen de overhand in deze leg, beide spelers kwamen ineens met 41 scores op de proppen en Clayton mocht als eerst proberen op 120 en deed dit ook. Zo kwam er een welverdiende verlenging voor deze partij. In een zenuwslopende tiebreak ging het op en neer. Smith redde twee keer via een 72-finish zijn lijf. In leg 9 brak Smith Clayton via een 65-finish. Clayton leek niet onder de indruk en opende een leg later met 180. Smith bleef echter koel en finishte op dubbel 10 de wedstrijd. Een fantastische wedstrijd in ‘Ally Pally’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 99.84 / 45.2%
Jonny Clayton: 102.48 / 38.6%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *