Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Smith wervelt langs Barry naar eerste finale UK Open

Michael Smith heeft voor het eerst de finale op de UK Open gehaald. Na een matige start vond hij op tijd het gaspedaal en wervelde hij langs Keane Barry.

De eerste halve finale van de UK Open 2022 beloofde in razend tempo afgewerkt te worden. Keane Barry, één van de verrassingen van dit toernooi, trof Michael Smith. De Engelsman leek met nog vier spelers in het toernooi de grote favoriet, maar is al vaker in kansrijke positie gestruikeld. Door een 13-darter van Barry keek Smith ook meteen tegen een achterstand aan. Toch leek hij in de eerste legs wel met de druk om te kunnen gaan, want een 12-darter met 170-finish volgde. Toch ging het daarna snel mis: scorend viel ‘Bully Boy’ ver weg, waardoor ‘Dynamite’ drie legs op rij kon winnen. De Ier speelde zonder angst en nam brutaal de leiding.

Barry verzwakt nauwelijks

Vanuit de pauze kon Barry meteen nog een klap uit delen aan Smith. Vanaf 64 miste hij echter twee pijlen op dubbel 16, waardoor de Engelsman ontsnapte. Twee legs later sloeg hij echter wel toe: met een 70-finish brak hij Smith, waardoor hij zijn voorsprong uitbreidde naar 6-2. Met een 12-darter brak Smith meteen terug, waarna nog een 12-darter volgde. De stand kwam op 6-4, waardoor Smith in leven bleef. Hij moest hier wel alle zeilen voor bijzetten.

Smith drukt gaspedaal keihard in

Hoe slecht scorend Smith in de eerste sessie was, zo goed was hij in sessie drie. De 180’s vlogen Barry om de oren, de Ier werd helemaal murw gebeukt. Met legs in 15, 14, 11 en 15 pijlen draaide Smith de partij volledig om. De versnelling werd diep ingedrukt en dan is de Engelsman bijna niet bij te houden. Met een 13-darter gaf hij er nog maar weer eens een klap op. De stand kwam op 9-6 en Barry had de laatste pauze hard nodig. Kon hij nog voor de ommekeer zorgen? Het antwoord was duidelijk: nee. Met legs in 17 en 15 pijlen maakte Smith het keihard af. Weer haalde de Engelsman zo een finale, kan hij nu eindelijk wel toeslaan en ook de titel pakken?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 101.66 / 45.8%
Keane Barry: 94.97 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *