Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Smith wint Players Championship en pakt hiermee zijn eerste pro-tour titel van dit jaar

Michael Smith grijpt de titel bij Players Championship 14 met een sterke finale. Hij gooide 101.39 gemiddeld en wint zijn eerste pro-tour titel van het jaar. Maik Kuivenhoven behaalde de kwartfinale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Op dindagmiddag was het weer tijd voor de Players Championship. Bij de laatste 128 verloor Rob Cross (4) van Matt Campbell met 6-5. Dit was een spannende partij, waar bij Campbell 103 gemiddeld gooide. Ook Luke Humphries (1) strande in deze ronde tegen Max Hopp waar hij verloor met een overtuigende 6-0. Nathan Aspinall (6) verloor een ronde verder van de finalist John O’Shea met 6-4. In dezelfde ronde verloor Dimitri van den Bergh (7) met 5-3 van Shaun Wilkinson. Ook Jose de Sousa (2) strande bij de laatste 64 tegen Stephen Burton met 6-4. Joe Cullen (3) wist de laatste 16 te bereiken, waar hij verloor van de Nederlandse Maik Kuivenhoven met 6-2. In de kwartfinale verloor Krzysztof Ratajski (10) van Dave Chisnall met 6-3. Damon Heta (5) kon het in de halve finale niet opbrengen tegen de winnaar Michael Smith en verloor met 7-2. Smith (8) won de finale met 8-5. 

Finale

De finale werd begonnen door John O’Shea. Hij hield zijn eigen leg met een 105 finish en maakte 1-0. Ook Smith wist hierna zijn eigen leg te houden voor 1-1. Hierna gooide de Ier een 11-darter waardoor het 2-1 werd. Smith maakte het weer gelijk en het werd 2-2. De leg hierna was opnieuw de Ier de sterkere en gooide 120 uit. Het bleef met de darts meegaan toen Smith checkte voor 3-3. Smith checkte 85 voor een 12-darter en brak hiermee O’Shea voor zijn eerste voorsprong deze partij. Ook de leg hierna was voor Smith en hij kwam 5-3 voor te staan. O’Shea bleef terug vechten en pakte de leg hierna in 18-darts voor een 5-4 score. Het niveau lag hoog aangezien Smith zijn eigen leg wist te houden in 14 darts en hierna meteen de volgende leg van O’Shea wist te stelen in 13 legs. Het werd 7-4. Na een goede leg van O’Shea met o.a. een 180 werd het 7-5. In de laatste leg had O’Shea 6 pijlen om zijn eigen leg te houden, maar dit lukte niet. Smith checkte 5 en won de finale met 8-5. 

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael Smith: 101.39 / 40% 
John O’Shea: 93.81 / 33%

Nederlanders

Er deden vandaag 18 Nederlanders mee. Helaas stopte het voor 11 van hen al in de eerste ronde. Geert Nentjes, Kevin Doets, Danny van Trijp, Danny Noppert en Ron Meulenkamp kwamen een rondje verder, maar ook die 5 stranden bij de laatste 64. Damian Mol die Geert Nentjes naar huis stuurde, wist het nog een partij meer te winnen. Helaas verloor hij met 6-3 van John O’Shea bij de laatste 32. De Nederlander die het langst in het toernooi bleef, was Maik Kuivenhoven. Hij kwam tot de kwartfinale, waar hij bij een 5-4 achterstond drie pijlen op tops miste. Hierdoor kon John O’Shea dubbel 10 checken waardoor hij won met 6-4. 

Uitslagen

Kwartfinales
Maik Kuivenhoven 4-6 John O’Shea
Dave Chisnall 6-3 Krzysztof Ratajski
Ritchie Edhouse 4-6 Damon Heta
Michael Smith 6-4 James Wilson

Halve finales
John O’Shea 7-4 Dave Chisnall 
Damon Heta 2-7 Michael Smith 

Finale
John O’Shea 5-8 Michael Smith

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Smith wint Players Championship en pakt hiermee zijn eerste pro-tour titel van dit jaar