Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - US Darts Masters 2022

Smith wint US Darts Masters ten koste van Van Gerwen

Het is Michael van Gerwen niet gelukt om de US Darts Masters 2022 op zijn naam te schrijven. In New York was Michael Smith de sterkste van het speelveld.

Michael Smith vs Peter Wright

Michael Smith en Michael van Gerwen bereikten de finale door overwinningen tegen Peter Wright en Gerwyn Price. Smith was te sterk voor wereldkampioen Peter Wright en wist een nipte achterstand om te buigen tot een dikke overwinning. Wright heeft met 5-4 voor gestaan, maar kon niet voorkomen dat Smith, met een 14-, 12-, 11- en 13-darter, uitliep naar een 8-6 overwinning.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael Smith: 93,66 / 38,1%
Peter Wright: 92,85 / 46,2%

Michael van Gerwen vs Gerwyn Price

Michael van Gerwen werd dus de tweede finalist. Onze landgenoot was te sterk voor Gerwyn Price, die de nederlaag ook ietwat aan zichzelf te danken heeft gehad. In leg vier miste de Welshman vier pijlen op de dubbel, wat hem uiteindelijk ook de kop kostte. Van Gerwen benutte de missers met een 130-finish en liep uiteindelijk uit naar een 8-4 overwinning.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 99,61 / 53,3%
Gerwyn Price: 97,99 / 40%

Finale: Michael van Gerwen vs Michael Smith

In die finale was Michael Smith dus uiteindelijk de sterkste. Van Gerwen nam in de finale al vroeg het initiatief over van Smith en kwam ook op een 1-3 voorsprong. Smith wist echter een tandje bij te schakelen en kwam met een 100-finish in 15 darts weer op gelijke hoogte met de Nederlander. De partij bleef gelijk opgaan, totdat Smith de cruciale tiende leg wist te winnen. ‘Bully Boy’ miste een volle beurt op de dubbel om Van Gerwen te breken, maar ook Van Gerwen miste drie pijlen op de dubbel. Smith pakte de leg en kwam op een 6-4 voorsprong.

Hiermee was het hek van de dam voor de Engelsman. Smith bouwde zijn voorsprong uit en bleef Van Gerwen voor. Met een 14-darter, gevolgd door een 12-darter, pakte Smith zijn tweede World Series-titel en is hiermee de US Darts Masters-kampioen van 2022.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael Smith: 99,14 / 50%
Michael van Gerwen: 96,79 / 36,4%

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *