Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Glen Durrant verslaat Smith en staat in halve finale

Michael Smith nam het vrijdagavond in de tweede kwartfinale van de Grand Slam of Darts op tegen Glen Durrant. Smith, die evenals in 2015 opnieuwde halve finale wilde halen, stond tegenover Glen Durrant.

Michael Smith begon sterk aan de wedstrijd. Hij pakte de eerste leg waarna hij direct al in de tweede leg de eerste break wist te plaatsen (0-2). Maar er was nog een lange weg te gaan. De break werd namelijk niet verzilvert, Durrant breakte terug en maakte 1-2. Winst van de eigen leg maakte het weer gelijk voor Durrant (2-2).

De beide heren gooiden op hetzelfde niveau, een hoog 90 gemiddelde. Moeilijk dus om legs te breaken, dit bleek ook in de navolgende legs die met de pijlen mee gingen. De doorbraak van Smith kwam bij de 3-5 voorsprong. Hij wist Durrant via tops te breaken en op 3-6 voorsprong te komen.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. Sterk nog, Durrant kwam geniaal terug. De Engelsman won 7(!) legs op rij. Van een 3-6 achterstand werd het dus een 10-6 voorsprong voor Glen Durrant, de enige overgebleven ‘BDO’ speler in het toernooi.

Smith pakte hierna nog wel een leg om 10-7 te maken, maar kon niet echt terugkomen in de wedstrijd. De volgende twee legs gingen met de pijlen mee (11-8), maar er moest iets gebeuren wil Smith nog kans op de winst maken. De legs gingen met de pijlen mee tot aan 13-9. Durrant wist Smith te breaken en had nog maar 2 legs nodig voor de winst, toch gaf Smith nog niet op. Smith breakte terug en hieldt daarna zijn eigen leg (14-11). De opgave werd nog moeilijker voor Smith nadat Durrant zijn eigen leg wist te behouden (15-11). Een bijna onmogelijke opgave, en dit bleek ook zo te zijn. Durrant haalt opnieuw een PDC halve finale door Michael Smith te verslaan met 16-12.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *