Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith

Smith’s bereiken EK-finale: Michael tegen Ross

Michael Smith en Ross Smith strijden later vanavond om hun allereerste majortitel in Dortmund. Beide heren bereikten de finale van de European Championship. Dirk van Duijvenbode en Chris Dobey werden de dupe hiervan. Lees hier meer.

Weer een majorfinale voor ‘BullyBoy’

Dirk van Duijvenbode mocht de eerste halve finale beginnen tegen Michael Smith. Echter werd hij meteen gebroken door Smith, die daarna ook zijn eigen leg hield. Van Duijvenbode kwam sterk terug, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij met een 124-finish terug brak naar 2-2. De laatste leg voor de pauze ging ook naar de Nederlander, via dubbel 2 kwam hij voor het eerst op voorsprong. Na de pauze zette Smith een versnelling in; hij won 4 legs op een rij met twee 12-darter en een 11-darter voor een 6-3 voorsprong. De laatste leg voor de tweede pauze ging naar Van Duijvenbode, die met een 126-finish terug kwam tot 6-4.

Na de pauze hield ‘The Titan’ ook zijn eigen leg, waardoor het verschil nog maar één leg was. Daarna was het toch Smith die de triples niet kon missen, met drie 11-darters (finishes van 87,96 en 136) op een rij werd het 9-5. De resterende legs gingen allemaal met de darts mee, waardoor ‘BullyBoy’ zich met een 11-7 overwinning plaatste voor de EK-finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 103,61 / 52,4%
Dirk van Duijvenbode: 101,43 / 38,9%

‘Smudger’ naar eerste TV-finale

Chris Dobey kwam slecht uit te startblokken. In de eerste sessie van 5 legs miste de Engelsman maar liefst 10 pijlen op de dubbel, waarvan Ross Smith optimaal gebruik van maakte. Smith won alle 5 legs en ging zo pauzeren met een 5-0 voorsprong. Na de pauze begon Dobey meteen te scoren en wist hij de dubbels ook beter te raken. Met een 13-darter hield Dobey zijn eigen leg, waarna hij Smith met een 84-finish brak. Dobey kan deze break niet verzilveren, Smith brak gelijk terug door 85 in 12 darts uit te gooien; 6-2. In de negende leg kreeg ‘Smudger’ twee pijlen op de dubbel, maar miste. Dobey profiteerde en plaatste de derde break op een rij via dubbel 8. In de laatste leg voor de pauze verzilverde ‘Hollywood’ de break ook, met een 14-darter was de spanning terug in de partij; 6-4.

Na de tweede pauze maakte Dobey ook de laatste break ongedaan, met een 100-finish via tops-tops werd het 6-5. Dobey kon de wedstrijd niet in evenwicht brengen, Smith brak meteen terug. Met een 14-darter brak Smith om met een 52-finish op een 8-5 voorsprong te komen. In de viertiende leg won Smith zijn derde leg op een rij, wat opnieuw een brak was. Een 13-darter zorgde voor een 9-5 voorsprong. Doordat Dobey de laatste leg voor de pauze pakte via dubbel 2, blijf het nog in het spoor van zijn landgenoot. Na de laatste pauze gingen legs 16 t/m 18 met de darts mee, waardoor het 10-8 werd in het voordeel van Smith. In leg 19 brak Dobey toch terug, dit deed hij met 7 perfecte pijlen om uiteindelijk in 11 darts op 10-9 te komen. Dobey kreeg 5 pijlen op de dubbel om er een beslissende leg uit te halen, maar bezweek. Smith bleef koel en plaatste zich via tops voor zijn allereerste majorfinale; 11-9!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Smith: 95,27 / 26,5%
Chris Dobey: 94,56 / 40,7%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *