Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Soutar schakelt Gurney uit, Whitlock overleeft

De eerste geplaatste speler ligt uit het WK! Alan Soutar is te sterk voor Daryl Gurney! Daarnaast kwam Simon Whitlock met de schrik vrij tegen Christian Perez. Lees hier meer.

Martin Lukeman vs Nobuhiro Yamamoto

De middagsessie begon rond 12:15 uur Nederlandse tijd met twee debutanten, Martin Lukeman tegen Nobuhiro Yamamoto. Het was in de openingsset te zien dat de Japanner last had van zenuwen, waardoor Lukeman rustig kon inkomen. Met legs in 22,15 en 20 darts pakte hij de eerste set. In de eerste leg van de tweede set kreeg Yamamoto twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, maar miste. Lukeman gooide dubbel 2 voor de break, waarna hij met een 13-darter de break verzilverde. In de derde leg liet Yamamoto toch zijn klasse zien, met een 180’er een een 52-finish produceerde hij een 12-darter en kwam terug tot 2-1. Een leg later maakte Lukeman het vakkundig af, in 18 darts kwam hij op 2-0 voorsprong in sets.

Na een korte pauze hielden beide heren hun eigen leg. In leg 3 plaatste de Japanner een break door wederom een 12-darter te gooien, dit keer met een 100-finish. Yamamoto mocht nu zelf beginnen om de set naar zich toe te trekken, maar dat mislukte. Lukeman brak in 16 darts terug naar 2-2. In de beslissende leg van set 3 was het Lukeman die erg koel bleef en zich via dubbel 4 plaatste voor de tweede ronde; 3-0 in sets (3-0,3-1,3-2).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martin Lukeman: 87,00 / 33,3%
Nobuhiro Yamamoto: 83,25 / 33,3%

Simon Whitlock vs Christian Perez

In de tweede partij mocht ‘The Wizard’ Simon Whitlock het podium betreden, tegen de Asian Championship kampioen Christian Perez. Whitlock begon de wedstrijd sterk, terwijl Perez nog moest wennen aan de omgeving. Hierdoor won de Australiër de eerste set met 3-0, mede dankzij een 80-finish en een 14-darter. De eerste twee legs van set twee gingen met de darts mee, waaronder een 112-finish van Whitlock. In de derde leg plaatste Whitlock met een 92-finish de break, maar kon de set toch niet naar zich toe trekken. Whitlock miste twee pijlen op de dubbel, waarna Perez met een 17-darter terug brak. In de beslissende leg was ‘The Wizard’ nergens te bekennen, waardoor Perez via dubbel 10 de set pakte.

In de derde set gingen alle legs met de darts mee. Whitlock hield zijn eigen legs in 14 en 19 darts, Perez deed hetzelfde in 17 en 15 pijlen. In de beslissende leg begon Perez met 5 perfecte pijlen en leek de set af te pakken van de Australiër. Echter miste de Filipijn vier pijlen op dubbel 12, waardoor Whitlock via tops alsnog de set pakte. In de vierde set was ‘The Titan’ ijzersterk en liet Whitlock kansloos; met finishes van 67,88 en 117 dwong hij een vijfde set af.

De vijfde set werd begonnen door Whitlock en deed dat prima door zijn eigen leg met een 73-finish te houden. Perez antwoordde sterk, hij stond na 9 pijlen op 60 en wist in 14 darts de leg naar zich toe te trekken. De meeste cruciale leg van de wedstrijd werd de derde leg van set 5. Perez miste maar liefst 9 pijlen om Whitlock te breaken. Whitlock miste zelf ook 10 pijlen op de dubbel, maar raakte de dubbel uiteindelijk wel voor een 2-1 voorsprong. Deze klap kwam Perez niet meer te boven, in de vierde leg gooide Whitlock een 13-darter om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken; 3-2 in sets (3-0,2-3,3-2,0-3,3-1).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 87,25 / 33,3%
Christian Perez: 85,81 / 25,7%

Adam Gawlas vs Richie Burnett

In de derde partij van de middag mocht Richie Burnett een terugkeer maken in Alexandra Palace, hij nam het op tegen de Tsjechische debutant Adam Gawlas. Gawlas begon de wedstrijd ook en hield in 16 darts zijn eigen leg. Een leg later brak hij Burnett door een 14-darter te gooien. In een matige derde leg was het Gawlas die de eerste set eenvoudig naar zich toe trok. Na een korte pauze kwam de Welshmen goed uit de pauze, met een 66-finish brak hij Gawlas waarna hij de Tsjech in 16 darts brak; 2-0. In de derde leg produceerde Burnett een 14-darter en wist zo de wedstrijd in evenwicht te trekken; 1-1 in sets.

Gawlas kwam slecht uit de pauze, hij leverde meteen zijn eigen leg in. Burnett had hiervoor 19 pijlen nodig. In de tweede leg produceerde Burnett zijn eerste maximale score en zorgde met een 14-darter ervoor dat hij zijn eigen leg behield. Gawlas deed nog wel iets terug in de derde set door zijn eigen leg te houden, maar zag ‘The Prince of Wales’ in de vierde leg via dubbel 9 toch de set pakken. Burnett leek zijn openingsleg in de vierde set ook te houden, maar miste drie pijlen op de dubbel. Gawlas profiteerde optimaal en zorgde via dubbel 4 voor de break. Een 82-finish zorgde er een leg later voor dat ‘Flawlass’ de break verzilverde en op een 2-0 voorsprong kwam. In de derde leg produceerde Burnett een 17-darter om in de set te blijven, maar uiteindelijk bleek dit niet genoeg. Gawlas wist zijn eigen leg te houden, via dubbel 5 werd het 2-2 in sets.

De allesbeslissende vijfde set werd begonnen door Gawlas en deed dat uitstekend, met scores van twee keer 140 en één keer 180 wist hij in 11 darts op voorsprong te komen. Een nerveuze leg volgde, waarin beide heren een handje vol dubbels miste. Uiteindelijk was het Burnett die via dubbel 10 toch zijn eigen leg behield. Een leg later kreeg Burnett de breakkans, een 82-finish werd nipt gemist op dubbel 16. Gawlas gooide een knappe 70-finish om zijn eigen leg te behouden. In de vierde leg produceerde Gawlas scores van 180 en 171, maar toch was het Burnett die de eerste kans kreeg. Burnett miste de 80-finish, waarna Gawlas 48 uit te gooien om de wedstrijd met 3-2 (3-0,0-3,1-3,3-1,3-1) naar zich toe te trekken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adam Gawlas: 84,86 / 32,3%
Richie Burnett: 85,12 / 28,6%

Daryl Gurney vs Alan Soutar

De allerlaatste partij van de middagsessie was een partij in de tweede ronde, de nummer 24 geplaatste Daryl Gurney nam het op tegen de Schot Alan Soutar. Soutar mocht de wedstrijd beginnen en hield zijn eigen leg in 14 darts. Dit vervolgde hij met een break, in 17 darts werd Gurney gebroken. In de derde leg kreeg ‘Soots’ al de eerste twee setdarts, maar die werden gemist. Hierdoor kon Gurney via dubbel 9 terug breaken en er in 14 darts 2-2 van maken. In de vijfde leg stond Soutar er en pakte via tops alsnog de eerste set.

In de tweede set werden de eerste 4 legs gewonnen door de speler die hem begonnen. Soutar deed dit twee keer met een 110-finish. In de vijfde leg was het Soutar die ijzersterke scoorde, met een maximale score, en Gurney in 14 darts brak om op 2-0 in sets te komen.

Na de laatste pauze kwam Gurney goed uit de startblokken, met een 17-darter brak hij Souter gelijk. Een leg later stelde hij hier een matige leg tegenover, waardoor Soutar met een 80-finish meteen terug kon breaken. Net als in de eerste leg van de set begon Gurney met een 180’er en dit leverde hem uiteindelijk in 12 darts opnieuw de break op. Kon hij de break nu wel verzilveren? Het antwoord was nee, Soutar brak terug in 15 darts. Wederom moest er een vijfde leg aan te pas komen. Gurney stond na 12 darts te wachten op tops voor de set, maar kreeg geen kans meer. Een geweldige 160-finish zorgde ervoor dat ‘Soots’ de wedstrijd naar zich toe trok, de hoogte finish van het toernooi tot zover. Soutar is de eerste ongeplaatste speler in de derde ronde van het WK!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Alan Soutar: 92,29 / 47,4%
Daryl Gurney: 91,25 / 30%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *