Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Alan Soutar

Soutar slaat sterke comeback Mioch af in Riesa

Jeroen Mioch is er niet in geslaagd zijn eerste zege op de European Tour te pakken. Tegen Alan Soutar kwam hij nog sterk terug in de wedstrijd, maar de zege ging naar de Schot.

In Kiel maakte Jeroen Mioch dit jaar zijn debuut op de European Tour, in Riesa was hij toe aan zijn tweede optreden op een PDC-podium. Met Alan Soutar trof hij het niet qua loting. De Schot weet altijd zijn beste spel naar het podium te brengen en dat leek hij ook hier weer te doen. Met een 14-darter startte hij sterk, waarna hij Mioch meteen brak met een leg in 15 pijlen. Met nog een 14-darter kwam de stand al snel op 3-0.

Mioch miste een leg later tops voor een 157-finish, waarna Soutar nog maar weer een klap uitdeelde: 81 werd uitgegooid met behulp van twee keer dubbel 18. De Nederlander gaf echter niet zo snel op. Twee keer wist hij Soutar te breken, maar de Schot deed dat ook met een 122-finish. Toch bleef de spanning in de wedstrijd. Mioch vond nog twee legs op rij, waardoor de stand op 5-4 kwam. Hij mocht leg tien beginnen, maar een beslissende leg kwam er uiteindelijk niet. Soutar kwam met een 21-darter struikelend over de finishlijn, maar won wel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jeroen Mioch: 82.82 / 66.7%
Alan Soutar: 86.12 / 54.5%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *