Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross - US Darts Masters 2024

Spannende avond in New York: Rob Cross wint US Darts Masters

Rob Cross heeft de zesde editie van de US Darts Masters op zijn naam geschreven. De Engelsman rekende in een spannende finale af met Gerwyn Price, op een avond vol sensatie.

Op vrijdagavond, Amerikaanse tijd, had van de Premier League-sterren alleen Michael Smith de eerste ronde niet overleefd. De overige zeven namen, aangevuld met Jeff Smith, bleven over, strijdend om de felbegeerde titel in New York. Voor Michael van Gerwen zat titelprolongatie er al snel niet meer in: ook tegen Rob Cross kwam de Nederlander niet helemaal uit de verf, waardoor de kwartfinale zijn eindstation was. Luke Humphries en Nathan Aspinall maakten er daarna een zenuwslopende pot van, waarin de wereldkampioen in een beslissende leg de sterkste bleef. Toch maakten Luke Littler en Gerwyn Price nog meer indruk: respectievelijk Jeff Smith en Peter Wright werden met ruime cijfers aan de kant gezet, terwijl de gemiddeldes (Littler 103.51, Price 104.52) torenhoog waren.

Price en Littler laten Amerika genieten

Drie weken geleden troffen Luke Humphries en Rob Cross elkaar in de finale van een European Tour-toernooi, in New York kruisten ze weer de degens. Net als in Kiel won Cross, in wat een bizarre pot was. ‘Voltage’ kwam met 5-0 voor, maar zag Humphries helemaal terugkomen naar 5-5. Mede door een 136-finish leek ‘Cool Hand Luke’ zo het initiatief te pakken, maar met legs in 11 en 12 pijlen vond Cross op het beslissende moment toch nog wat momenten van magie. Ook Gerwyn Price had iets magisch nodig tegen Luke Littler. Nadat de Welshman met 6-3 voorkwam wist Littler keihard terug te slaan, en met een 10-darter op de bull (!) zorgde hij voor wederom een briljant staaltje darten. Winnen deed hij echter niet: nadat ‘The Nuke’ tops miste vanaf 111 in de beslissende leg, gooide Price 108 uit.

New York krijgt spektakel in finale

Het Amerikaanse publiek kreeg waar voor hun geld, want ook in de finale bleef de spanning de hele wedstrijd aanwezig. Nadat beide mannen in de openingsfase gelijk op bleven gaan, leek Price de eerste klap uit te delen door een break te grijpen en op 4-2 te komen. De Welshman liet twee legs later het publiek al helemaal zijn kant kiezen door 164 uit te gooien, maar een leg later kon hij zichzelf wel voor zijn kop slaan. Door het missen van de grote vijf kreeg hij maar één kans op de dubbels, waardoor hij Cross in leven hield. De Engelsman bleef aanhaken en zette zichzelf bij 6-6 weer langszij. Een beslissende leg moest uiteindelijk uit gaan wijzen wie de trofee won, en het was ‘Voltage’ die het koelste bleef. Price bezweek volledig en moest toezien hoe Cross met een 17-darter de laatste leg greep en er met de titel mee vandoor ging.

Uitslagen

Kwartfinales
Rob Cross 6-4 Michael van Gerwen
Luke Humphries 6-5 Nathan Aspinall
Luke Littler 6-2 Jeff Smith
Gerwyn Price 6-1 Peter Wright

Halve Finales
Rob Cross 7-5 Luke Humphries
Gerwyn Price 7-6 Luke Littler

Finale
Rob Cross 8-7 Gerwyn Price

Image courtesy of FOTO: Matt Heasley (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *