Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Spannende kwartfinales op de European Darts Grand Prix

In de kwartfinales van de European Darts Grand Prix was er op uitzondering van een partij veel spanning te beleven. Met twee keer 6-4 en een keer 6-5 kregen de dartsfans waar voor hun geld. Vooral Michael van Gerwen en Nathan Aspinall wisten vuurwerk te produceren.

Slechte start Kuivenhoven afgestraft door White

In de eerste wedstrijd van de avond nemen Maik Kuivenhoven en Ian White het tegen elkaar op. Dit is het eerste treffer tussen deze heren en de heren hebben dus ook nog geen onderlinge balans.

Maik Kuivenhoven kwam traag op start en dit gaf Ian white de kans om makkelijk weg te lopen. Via een 20-darter en een 21-darter kwam Ian White op een 2-0 voorsprong en hij hield zijn eigen leg ook nog met een 13-darter. Ian White kwam in de eigen legs niet in de problemen terwijl Maik Kuivenhoven dit steeds wel kwam. Kuivenhoven wist zich nog een keer te redden met een 86-finish, maar in de zesde leg werd dit hem fataal. Ian White wist te breaken voor een 1-5 voorsprong. Van Kuivenhoven moest nu vijf legs op rij zien te winnen om de halve finale te bereiken.

In de zevende leg wist van Kuivenhoven een mooie 76-finish te gooien voor de break en de volgende leg wist hij te houden met een 80-finish voor een 14-darter. Ian White had steeds meer moeite om de tripels te vinden en zo kreeg van Kuivenhoven weer 18 pijlen om te breaken. Hij brak met een 16-darter en had zo nog twee legs nodig.

Ian White startte de tiende leg met een 180er en leek zo de leg naar zich toe te trekken. Toch was het Maik Kuivenhoven die na 12 darts op de dubbel stond om een last-leg-decider af te dwingen. Kuivenhoven mistte drie pijlen en zo kon Ian White de comeback stoppen. Hij gooide 37 uit voor een 14-darter en mag zich zo melden in de halve finale.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Maik Kuivenhoven: 87.63 / 19.05%
Ian White: 89.56 / 35.29

De Sousa wint van Labanauskas is goede wedstrijd

Weinig dartsfans zouden deze wedstrijd voorspeld hebben als kwartfinale. José de Sousa wist Gerwyn Price uit te schakelen en Labanauskas had Chisnall en Cullen uit het toernooi gegooid. Nu vechten beiden heren voor een halve finale plek.

José de Sousa weet de wist de wedstrijd spectaculair te beginnen. Met een 156 checkout in de eerste leg kwam hij op een 1-0 voorsprong en in de leg van Labanouskas begon de Sousa met een 180er. Na negen pijlen stond de Portugees op 46. De Sousa gooide een 13-darter voor de break. Het was nu dus aan Darius Labanauskas als hij nog wat wilde deze wedstrijd. Jose de Sousa wist zijn eigen leg niet uit te krijgen in 15 pijlen en dit gaf Labanauskas ook de kans om te breaken met 96 finish. Deze break wist hij ook te verzilveren voor 2-2.

De scoring power van Jose de Sousa was fantastisch en dit zorgde al snel voor kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. met een 11-darter voor 3-2 en een 112-finish voor 4-2 en een gemiddelde van ruim boven de 100 wist Jose de Sousa opnieuw weg te lopen bij Labanouskas. Toch geeft Darius Labanauskas niet op en als José de Sousa drie pijlen mist op de dubbel om de leg te houden, weet Labanauskas ook weer te breaken. Vervolgens wist hij zijn eigen leg ook te houden met een fraaie 13-darter en zo was het ook weer gewoon 4-4.

Ook Darius Labanauskas wist het momentum niet vast te houden. Hij was zelf niet in 15 pijlen uit en gaf zo De Sousa de kans om zijn leg te houden. Dit deed José de Sousa in 17 darts. Vervolgens wist José de Sousa zijn matchpoint ook gelijk te verzilveren. Hij brak met een 14-darter en mag zich zo melden in de halve finales.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
José de Sousa: 98.09 / 42.86%
Darius Labanauskas: 95.58 / 66.67%

Suljovic geeft Cross geen kans op een dubbel

De derde kwartfinale geeft ons een potje die op papier een topwedstrijd op zou moeten leveren. Rob Cross neemt het op tegen Mensur Suljovic. Als je kijkt naar de onderlinge balans is Rob Cross licht favoriet, hij heeft het voordeel met 9-6.

Het begin van de wedstrijd was voor Suljovic, de eerste leg pakte hij met een 12-darter door 81 via de Bull uit te gooien. De tweede leg verliep moeizamer, Suljovic miset 6 pijlen op de dubbel, maar de zevende ging er uiteindelijk in voor een 21 darter. Ook in de derde leg wist Suljovic te breaken naar 3-0 omdat Rob Cross niet uit is in 15 darts.

Rob Cross wist de tripels niet te vinden en hij gooide na vier legs maar 82 gemiddeld. Suljovic wist hierdoor ook de vierde leg eenvoudig met een 17-darter te houden en het was aan Cross om er wat aan te doen. Dit lukte Rob Cross duidelijk niet, ook in de vijfde stond Rob Cross na 15 pijlen nog op 127 en dus kon Mensur Suljovic weer breaken voor 5-0 en zo mocht Suljovic aanleggen om Rob Cross te witwassen. Rob Cross kreeg 95 ook niet uit voor een 15-darter en een break, en dus hield Suljovic deze leg voor een eenvoudige 6-0 overwinning. Hij mag zich melden in de halve finale voor een nieuwe topper. Rob Cross druipt af zonder een pijl op de dubbel gegooid te hebben.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Mensur Suljovic: 96.97 / 35.29%
Rob Cross: 81.37 / 0%

Van Gerwen wint prachtpartij tegen Aspinall

De laatste kwartfinale zou op papier het meeste spektakel op moeten leveren. De nummer 1 van de wereld neemt het op tegen een van de opkomende spelers. Michael van Gerwen heeft zijn vorm ook nog niet gevonden en zou deze willen laten zien tegen Nathan Aspinall.

Het begin was bracht niet het verwachte spektakel. Beiden spelers hadden moeite om de tripels te vinden en beiden kregen de legs maar met moeite binnen 15 darts uit. Van Gerwen wist wel de eerste tik uit te delen in de vierde leg. Nathan Aspinall was niet in 15 pijlen uit en dus wist van Gerwen te breaken. Nathan Aspinall sloeg wel gelijk terug, hij wist in de vijfde leg een 180er te produceren en zo in 12 pijlen te breaken, met een 82 finish wist hij ook zijn eigen leg binnen 15 pijlen te houden voor 3-3.

Beiden heren wisten dus het niveau op te pushen. Van gerwen had in de zevende leg een grote mannen finish nodig om de leg te houden en gooide deze. De volgende legs gingen allemaal met de darts mee en dus werd de Bull voor de wedstrijd steeds belangrijker. Nathan Aspinall weet in de tiende leg een 13-darter te gooien voor 5-5.

De laatste leg leverde ook spektakel op. MvG begon met 133, Nathan Aspinall ging er met een 180er overheen. Van Gerwen antwoorde weer met een 140 en aspinall met 100. MvG gooide weer twee tripels en leek zo de leg in handen te hebben. Michael van Gerwen mistte een pijltje voor D18 waardoor Aspinall druk op van Gerwen kon zetten. Michael van Gerwen stond ook onder druk, hij miste drie pijlen op D9. Vervolgens kreeg ook Nathan Aspinall drie matchdarts en miste ze, Waardoor Michael van Gerwen de vijfde Matchdart alsnog mocht benutten. Hij meldt zich in de halve finale tegen Mensur Suljovic.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 99.95 / 45.45%
Nathan Aspinall: 98.9 / 31.25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *