Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mark Cleaver

Spanning stijgt in Nieuw-Zeeland: Cleaver neemt koppositie over

Met nog vier toernooien te gaan lijkt de DPNZ Tour af te stevenen op een geweldige climax. Door de titels van John Hurring en Mark Cleaver strijden vier spelers nog om het felbegeerde PDC WK-ticket. Lees hier meer.

De DPNZ Tour begon afgelopen weekend met twee koplopers, Ben Robb en Kayden Milne stonden na het derde weekend gezamelijk op 72 punten. Beide heren wisten echter dit weekend geen finale te halen, terwijl de nummers 3 en 4 van de ranking de titels wonnen.

Zaterdag was het John Hurring die voor de derde keer dit seizoen succesvol was. Met zeges op David Adams (5-1) en Wayne McRae (6-1) bereikte hij de finale. De laatstgenoemde versloeg Robb verrassend met 5-3 in de kwartfinales. In de finale was Mark Cleaver de tegenstander, nadat hij Kayden Milne had verslagen in de halve finales met 6-2. Een spannende finale werd er verwacht en die kwam er uiteindelijk ook. Cleaver kwam op een 4-2 voorsprong, maar zag Hurring deze achterstand goed maken door een beslissende leg af te dwingen. In de beslissende leg produceerde Hurring een maximale score om uiteindelijk in 18 pijlen de finale met 7-6 naar zich toe te trekken.

Zondag bereikte Cleaver opnieuw de finale, maar trok dit keer wel aan het langste eind. In de finale trof hij Hipirini Tewhakaara, die zijn allereerste DPNZ-finale bereikte. Hij wist Ben Robb in de halve finales te verslaan, terwijl een ronde eerder ook al John Hurring werd verslagen. De finale was een brug te ver voor Tewhakaara. Nadat Cleaver de eerste twee legs in 21 pijlen won, kwam Tewhakaara met een goed antwoord door met een 12-darter terug te breaken. Echter kon hij vervolgens zijn eigen leg niet houden, waardoor Cleaver met een 116-finish terugbrak naar 3-1. Daarna liep de Nieuw-Zeelander uit naar een 7-1 overwinning en eindigde in stijl; een 127-finish werd uitgegooid voor de titel.

Uitslagen

DPNZ Tour 7
Halve finales
John Hurring 6-1 Wayne McRae
Mark Cleaver 6-2 Kayden Milne

Finale
John Hurring 7-6 Mark Cleaver

DPNZ Tour 8
Halve finales
Hipirini Tewhakaara 6-4 Ben Robb
Mark Cleaver 6-4 Alan Skayman

Finale
Mark Cleaver 7-1 Hipirini Tewhakaara

Stand DPNZ Tour

Na acht van de 12 toernooien heeft Mark Cleaver de koppositie overgenomen van Kayden Milne en Ben Robb. Cleaver bereikte twee finales, waarvan hij er één won. Met nog vier toernooien te gaan is het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 4 slechts 12 punten.

  1. Mark Cleaver 96
  2. Ben Robb 92
  3. Kayden Milne 92
  4. John Hurring 84
  5. Wayne McRae 44
  6. Max Dallimore 40
  7. Darren Herewini 40
  8. Hipirini Tewhakaara 28
Image courtesy of FOTO: DPNZ
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *