Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Sparidaans, Brouwer, De Graaf en Van Velzen winnen NDB titels in Zutphen

Afgelopen middag werd de zesde NDB Ranking gespeeld In Zutphen. Lees hier een verslag terug van de toernooien van de Heren A, Heren B, Dames en Paradarters.

Heren A
De finale van de Heren A ging dit keer tussen de nummer 2 geplaatste Jeffrey Sparidaans en de man in vorm Luc Peters. Peters wist in zijn debuut op de Dutch Open de laatste 16 te halen. Op de NDB Ranking wist hij dus de eerste finale te halen. Dit deed dit met knappe overwinningen op Patrick Schop (4-2), Mitchel Gebben (4-1), Mark Schlaghecke (4-1), Wessel Nijman (5-1) en Martijn Kleermaker (5-3). Sparidaans bereikte zijn tweede NDB-finale van het seizoen. Dit deed hij ten koste van Mark Meijer (4-0), Patrick Peters (4-2), Lars de Jong (4-1), Michel van der Horst (5-4) en Nick Crouwel (5-3). In de finale werd er gespeeld wie er als eerst twee sets won. De eerste set ging naar Sparidaans met 3-1, waardoor hij de set van Peters afpakte. In de tweede set gingen alle legs met de darts mee, behalve de laatste leg. Via D8 pakte Sparidaans zijn eerste titel op de NDB Ranking van het seizoen.

Halve finales:
Luc Peters 5-3 Martijn Kleermaker
Jeffrey Sparidaans 5-3 Nick Crouwel

Finale:
Jeffrey Sparidaans 2-0 (3-1,3-2) Luc Peters

Heren B
De finale van de Heren B ging tussen twee spelers die eerder dit seizoen de finale van een NDB Ranking verloren, Johann Brouwer en Mike Everts. Brouwer speelde de heel dag al erg goed en bereikte de finale met mooie overwinningen op Edwin Wolbers (3-0), Johan Singerling (3-1), Maarten van der Ploeg (3-0), Alfred van der Velden (3-1), Gervan Smit (3-0) en Tom van den Hoogen (3-2). De jonge talentvolle Mike Everts bereikte zijn tweede NDB finale door overwinningen op Timo Veurink (3-1), Henry Veenstra (3-1), Jarno Marks (3-0), Wiroy Alders (3-1), Gean Klein Horsman (3-1). De finale werd niet spannend, want met 4-0 pakte Brouwer zijn eerste titel dit seizoen bij de Heren B!

Halve finales:
Mike Everts 3-1 Gean Klein Horsman
Johann Brouwer 3-2 Tom van den Hoogen

Finale:
Johann Brouwer 4-0 Mike Everts

Dames
Aileen de Graaf haalde voor de vierde keer de NDB-finale, ze mocht spelen tegen Vanessa Zuidema die voor de eerste keer de finale haalde van een NDB Ranking. De Graaf won op weg naar de finale van Diana van Eekelen (3-0), Priscilla Steenbergen (3-0), Astrid Trouwborst (4-1) en Femke Herms (4-3), die nog een aantal matchdarts miste. Zuidema bereikte haar eerste finale ten koste van Anne Dorrestijn (3-2), Borg Jansen (3-1), Tineke Kalsbeek (3-1), Sharona Veld (4-0) en Kerstin de Vries (4-1). In de finale kwam De Graaf al snel 4-0 voor, Zuidema kwam sterk terug tot 4-2 maar de zevende leg ging naar De Graaf waarom ze de Open Stedendriehoek won!

Halve finales:
Aileen de Graaf 4-3 Femke Herms
Vanessa Zuidema 4-1 Kerstin de Vries

Finale:
Aileen de Graaf 5-2 Vanessa Zuidema

Paradarters
Zaterdag werd de World Cup of Darts voor de Paradarters gehouden. Team Nederland wist een knappe derde plaats te halen. Vandaag speelden 2 van de 4 spelers van Team Nederland het singletoernooi, de andere twee deden mee aan de NDB Ranking. Kees van Wielink verloor bij de laatste 16 van Patrick Breekveldt met 2-1. Michelovic van Velzen bereikte wederom de finale waarin hij met 3-0 Matthijs Wissink versloeg!

Halve finales:
Michelovic van Velzen 3-0 Patrick Breekveldt
Matthijs Wissink 3-2 Martijn Wouters

Finale:
Michelovic van Velzen 3-0 Matthijs Wissink

 

Image courtesy of FOTO: BDO Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *