Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jermaine Wattimena

Springer blijft plaaggeest voor Wattimena

Jermaine Wattimena is zijn seizoen op de European Tour met een nederlaag begonnen. Niko Springer was in Kiel te sterk: 6-4.

Het kan bijna geen toeval zijn: net als in 2022 moest Jermaine Wattimena het in het eerste European Tour-toernooi van het jaar opnemen tegen Niko Springer. De Duitser was vorig jaar de sterkste, dit keer hoopte Wattimena de partij te winnen. Met een 14-darter begon hij sterk, waarna Springer aanhaakte met een 15-darter. Beide mannen volgden dit op met een leg in 14 pijlen, waarna Wattimena weer de leiding nam met een sterke 68-finish.

Springer toonde hierna zijn klasse: met een 10-darter zette hij de stand op 3-3. Wattimena leek echter niet onder de indruk, ook hij hield weer zijn eigen leg. ‘The Machine Gun’ kreeg daarna de kans om een break te pakken, maar door vijf missers op de dubbels mislukte dit. Springer lukte het een leg later juist wel. De Duitser vond een 13-darter, waardoor hij op matchpoint kwam. Net als vorig jaar werd 6-4 de eindstand: met een 18-darter greep Springer de zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jermaine Wattimena: 91.56 / 44.4%
Niko Springer: 97.59 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *