Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Stephen Bunting - Grand Slam of Darts 2023

Sprookje Buntz ten einde: Bunting naar halve finales

Stephen Bunting heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finales gehaald van de Grand Slam of Darts. Hij nam revanche op zijn verloren groepswedstrijd en wist Stowe Buntz in de kwartfinales nu wel te verslaan; 16-8. Lees hier meer.

Dag twee van de kwartfinales van de Grand Slam of Darts stond op het programma. Dag één leverde meteen al spektakel in Wolverhampton, waarbij alle vier spelers op hoog niveau presteerden. Op één leg na werden alle gespeelde legs afgewerkt. De eerste kwartfinale die zaterdagavond werd afgewerkt ging tussen Stephen Bunting en de Amerikaan Stowe Buntz. De heren kwamen elkaar ook al in de groepsfase tegen, toen Buntz met 5-3 te sterk was.

Bunting pakt vroege voorsprong

Stephen Bunting mocht de avond openen, maar begon zwak. Dit gaf Stowe Buntz meteen de optie om te breaken en deed dat. Een leg later wist Bunting deze break gelijk weer ongedaan te maken met een knappe 72-finish. Een 13-darter zorgde ervoor dat de break ook werd verzilverd. Dit volgde Bunting op met nog een 13-darter en brak de Amerikaan zo naar een 3-1 voorsprong. In de laatste leg voor de pauze kreeg Buntz de kans op een 146-finish om er 3-2 van te maken, maar miste dubbel 16. Bunting bleef koel, raakte tops en ging zo pauzeren met een 4-1 voorsprong.

Buntz trekt stand gelijk

Na de pauze gingen de eerste drie legs met de darts mee. Bij een stand van 5-3 miste Bunting een 160-finish op tops om zijn eigen leg te houden, waarna Bunting via dubbel 16 terug brak. Buntz leek er ook 5-5 van te maken, maar miste drie pijlen op de dubbel. Bunting kreeg één pijl op tops om er 6-4 van te maken, maar miste tops. Buntz wist nu wel de dubbel te raken en bracht de wedstrijd zo helemaal weer in evenwicht; 5-5.

Bunting komt met versnelling

Na de tweede pauze gingen weer de eerste drie legs met de darts mee. Bij een stand van 7-6 in het voordeel van Bunting produceerde Bunting een 84-finish in 12 darts om Buntz te breaken. Hij wist zijn eigen leg vervolgens met een 93-finish te houden en zo gingen de heren pauzeren met een verschil van drie legs; 9-6.

Sterke finishes van Bunting

Bunting kwam ijzersterk uit de pauze, met finishes van 101 en 126 maakte hij er 11-6 van. In leg 18 stopte Buntz de gewonnen reeks van legs van Bunting door in 18 darts zijn eigen leg te houden voor 11-7. Een leg later stond de Amerikaan na 12 pijlen op 70 te wachten voor de rebreak, maar kreeg geen kans meer. Bunting hield met een knappe 97-finish, via T7-D18-D20, zijn eigen leg. In de laatste leg voor de pauze kreeg Buntz twee pijlen op de dubbel voor 12-8, maar miste. Bunting wist door zijn 180’er zich weg te zetten op dubbel 4, die hij met één pijl raakte voor een 13-7 tussenstand in de laatste pauze.

Over en uit voor Buntz

Net als bij de vorige pauze schot Bunting uit de startblokken. Na 9 darts stond Bunting onder de 100, met een 81-finish werd de leg in 12 pijlen gewonnen. Leg 22 en 23 gingen ook met de darts mee. In leg 24 kreeg Buntz het niet meer voor elkaar in zijn eigen leg. Bunting produceerde een 17-darter en trok zo de partij met 16-8 naar zich toe.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 96,79 / 61,5%
Stowe Buntz: 89,87 / 29,6%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *