Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Schotland - World Cup of Darts 2023

Sprookje Duitsland ten einde: Wright en Anderson bereiken derde World Cup-finale

Peter Wright en Gary Anderson hebben voor de derde keer samen de World Cup of Darts-finale bereikt. In Frankfurt werd het Duitse duo met 8-5 verslagen in de halve finales. Lees hier meer.

Duitsland had hun eerste halve finale ooit bereikt op de World Cup of Darts door te sterk te zijn voor Hong Kong (4-0), Japan (4-0), Polen (8-6) en Engeland (8-3). Schotland mocht de groepsfase overslaan en had tot zover alleen moeite met Filipijnen bij de laatste 16; 8-5. In de kwartfinales werd er met 8-0 gewonnen van Frankrijk.

Duitsers missen veel dubbels, Schotten op voorsprong

Het waren de Duitsers die duidelijk sterker begonnen. Met twee 18-darters kwamen Clemens en Schindler op een 2-0 voorsprong. In de derde leg kregen de Duitsers een grote kans om er 3-0 van te maken, maar Clemens miste twee pijlen op de dubbel. Anderson raakte tops voor de rebreak en de Schotten volgden dit op met een 100-finish voor 2-2. Daarna gingen er twee legs met de darts mee, al had Duitsland de kans om er 4-2 van te maken. In de laatste leg voor de pauze produceerden Wright en Anderson een 14-darter om op het juiste moment de break te vinden en op voorsprong te komen; 4-3.

Schotland eindigt Duits feestje in Frankfurt

Na een korte pauze hield Schotland in 15 darts hun eigen leg en kwamen zo op een 5-3 voorsprong. Beide landen hadden vervolgens weinig problemen met hun eigen legs tot leg 12. Mede dankzij een 180’er van Clemens kregen de Duitsers meerdere pijlen op de dubbel om terug te breaken, echter werd er vijf keer gemist. Wright produceerde en hele belangrijke 109-finish, waardoor Schotland hun eigen leg hield en nog belangrijker op matchpoint kwam; 7-5. Een leg later maakte het Schotse duo het meteen af, zes perfecte pijlen en een 66-finish van Wright was genoeg om met 8-5 te winnen en de World Cup-finale te halen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Schotland: 86,27 / 50%
Duitsland: 84,45 / 18,50%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Sprookje Duitsland ten einde: Wright en Anderson bereiken derde World Cup-finale