Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright

Sprookje Sherrock ten einde: Wright naar halve finales

Peter Wright is er in geslaagd de halve finales van de Grand Slam of Darts te halen. In een partij van hoog niveau was hij te sterk voor Fallon Sherrock, die niet voor nog een stunt kon zorgen maar wel erg sterk speelde.

Hoe lang kan het sprookje van Fallon Sherrock nog doorgaan? Als het aan haar zelf lag, nog heel lang. Toch zou ze met een zege op Peter Wright, en dus het halen van de halve finales, ook wel tevreden zijn: een Tour Card lag dan voor het oprapen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want nog nooit speelde ze een wedstrijd van dit formaat. Dit leek haar geen zenuwen te geven: met een 17-darter begon ze prima. Wright reageerde met een 11-darter, ook hij leek in orde. Twee legs later stond het echter wel 3-1 voor Sherrock, met behulp van een 101-finish. Wright brak meteen terug in 14-pijlen en beperkte de schade.

Wright keert wedstrijd om

Met een 16-darter zette Wright de stand na de pauze meteen weer gelijk. Legs in 17 en 15 volgden, hij hield Sherrock nu even op afstand. Met een 14-darter liet ‘The Queen of the Palace’ wel weer van haar horen, maar toch ging ze met een 6-4 achterstand de tweede onderbreking in. Deze pauze had ze hard nodig: met een 14-darter kwam ze opgeladen uit deze onderbreking. Doordrukken lukte echter niet, want Wright hield simpel zijn eigen leg. Sherrock probeerde de druk hoog te houden met een 14-darter, en een leg later leek die druk ook wat waard. Ze kreeg de kans om te breken, maar drie pijlen op de dubbels gingen er niet in. Wright profiteerde en kwam op 8-6.

Sherrock vergeet toe te slaan

Sherrock leek snel over de gemiste dubbels heen te zijn, getuige een 14-darter die volgde. Toch gebeurde het in de leg daarna weer: dit keer werden er vier missers genoteerd. Wright versnelde en met legs in 10 en 11-pijlen achter elkaar aan liet hij zien hoe goed hij kan zijn. Ineens was het gat vier legs, de opdracht voor Sherrock werd steeds moeilijker. Beide spelers hielden hun eigen legs, waardoor er bij onderbreking nummer vier een 12-8 stand op het bord stond.

Wright zakelijk naar overwinning

Kon Sherrock nog voor een stunt zorgen? Met een 15-darter begon ze in ieder geval goed aan een mogelijke comeback. Het werd echter steeds moeilijker naarmate de wedstrijd duurde. Wright bleef steeds zijn eigen legs houden, waardoor de stand al op 14-11 kwam. Met een 18-darter was daar dan ineens wel een break van Sherrock. Ze hield haar eigen leg ook nog, in 13 pijlen, waardoor het 14-13 werd. Wright moest nu ineens weer, maar met ee 14-darter deed hij dat ook keurig. Het matchpoint was bereikt. Het geloof was ook meteen weg bij Sherrock: Wright profiteerde en met een 115-finish maakte hij het op een mooie manier af, 16-13. Het sprookje van Sherrock op de Grand Slam kwam ten einde, maar op het WK gaat het gewoon weer verder.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 100.33 / 42.11%
Fallon Sherrock: 98.9 / 37.14%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *