Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Andrew Gilding - UK Open 2023

Sprookje wordt werkelijkheid: Andrew Gilding wint UK Open

Andrew Gilding heeft voor een enorme verrassing gezorgd door de UK Open te winnen. ‘Goldfinger’ versloeg in de finale Michael van Gerwen in een beslissende leg.

Wie op vrijdag had voorspeld dat Andrew Gilding de finale van de UK Open zou halen zou voor gek zijn verklaard, maar toch nam ´Goldfinger´ het in de eindstrijd op tegen Michael van Gerwen. De Nederlander leek de duidelijke favoriet, maar Gilding was niet van plan om over zich heen te laten lopen. MVG kwam snel op 2-0, maar door legs in 15, 15 en 14 pijlen was het de Engelsman die met een voorsprong de onderbreking in ging.

Gilding blijft aanhaken

Met nog een 14-darter breidde Gilding zijn voorsprong meteen uit. Van Gerwen haakte aan, waarna hij optimaal profiteerde van het eerste slippertje van zijn tegenstander. Gilding miste twee pijlen op dubbel 12, waardoor MVG de stand op 4-4 zette. Met legs in 19 en 18 pijlen draaide hij de partij om, waardoor hij een voorsprong van twee legs greep. Beide mannen snoepten daarna een leg van elkaar af, waarna Van Gerwen zijn eigen leg hield een nog groter gat sloeg. Toch bleef het een wedstrijd: Gilding hield zijn eigen leg, waarna hij optimaal profiteerde van vier missers op de dubbels van de Nederlander. De stand kwam op 8-7, de spanning was terug.

Sprookje Gilding wordt werkelijkheid

Met een 14-darter leek Van Gerwen de opmars van Gilding een halt toe te roepen, maar twee legs later was de stand gewoon 9-9. Een spannende ontknoping wachtte. Van Gerwen trapte af door in zijn eigen leg 170 uit te gooien, waarna Gilding een leg later 164 maar nipt op de bull miste. De Engelsman mocht echter terug komen en sleepte er een beslissende leg uit. Van Gerwen startte hierin met twee triples en kreeg vanaf 102 de eerste kans op dit zege. Dubbel 16 werd echter gemist, waardoor Gilding de kans van zijn leven kreeg vanaf tops. De eerste pijl vloog er meteen in: het sprookje was compleet. Andrew Gilding, de winnaar van de UK Open 2023: een verhaal om nooit te vergeten.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Andrew Gilding: 95.46 / 40.7%
Michael van Gerwen: 96.74 / 32.3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *