Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Priscilla Steenbergen

Steenbergen bereikt tweede ronde van WDF WK

Afgelopen zaterdagmiddag is de eerste editie van het WDF WK van start gegaan. In de tweede partij van de avondsessie wist debutante Priscilla Steenbergen in een beslissende set met 3-1 in sets te winnen van Darlene van Sleeuwen uit Canada. Lees hier meer.

Steenbergen houdt eigen set

Priscilla Steenbergen mocht de partij beginnen, maar miste twee pijlen op tops. Hierdoor kon Darlene van Sleeuwen meteen gaan breaken via dubbel 8. Een leg later maakte Steenbergen die break meteen ongedaan, via dubbel 5 werd het 1-1. In derde leg misten beide dames enorm veel dubbels, maar was het uiteindelijk Steenbergen die via dubbel 5 op een 2-1 voorsprong kwam. Een leg later was het Van Sleeuwen die erg sterk scoorde en dat beloonde ze via dubbel 14 voor een 2-2 tussenstand. In de beslissende leg was het toch de Nederlandse die in 21 darts de set pakte en op een 1-0 voorsprong kwam.

Van Sleeuwen maakt gelijk

Na een korte pauze begon de Canadese aan de tweede set. Het was Steenbergen die meteen breakkansen kreeg, maar 4 pijlen op de dubbel miste. Van Sleeuwen profiteerde en kon via dubbel 6 toch haar eigen leg houden. In de tweede leg kregen beide dames handenvol darts op de dubbel. Steenbergen liep echter tegen een break aan, via dubbel 11 kwam ‘Devious’ op een 2-0 voorsprong in de tweede set. Toch kon Van Sleeuwen de set niet in haar eigen leg binnen halen, in 22 darts brak Steenbergen meteen terug. Steenbergen verzilverde de break ook, ze gooide 45 uit voor 2-2. In de beslissende leg kreeg Steenbergen één matchpijl op tops, maar die werd gemist. Van Sleeuwen stapte in en zorgde via dubbel 12 voor een 1-1 tussenstand in sets.

Steenbergen bereikt alsnog ronde twee

Steenbergen begon de beslissende set, maar het was Van Sleeuwen die het initiatief pakte. Toch miste de Canadees wat dubbels, waardoor Steenbergen via dubbel 5 toch haar eigen leg hield. In de tweede leg was het ‘Smurf’ die wel wist te breaken. Met een knappe 115-finish kwam Steenbergen op matchpoint. Uiteindelijk maakte ze het een leg later meteen af, met een 74-finish wint ze met 2-1 (3-2,2-3,3-0) in sets en treft ze in de tweede ronde landgenoot Anca Zijlstra.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Priscilla Steenbergen: 56,77 / 20%
Darlene van Sleeuwen: 53,05 / 13%

Image courtesy of FOTO: Stefan Roelfsema
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *