Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lisa Ashton

Steenbergen laat Ashton wankelen: stunt blijft uit

Voor Priscilla Steenbergen zit het WDF WK erop. De Nederlandse leek tegen Lisa Ashton even op weg naar een stunt, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere in de Engelse erkennen.

Zeven kwartfinalisten bij de dames waren bekend, de achtste volgde deze avond. Priscilla Steenbergen was de laatste Nederlander die bij de laatste 16 in actie kwam: met viervoudig wereldkampioen Lisa Ashton kreeg ze een pittige uitdaging. Toch leek dit haar weinig uit te maken. Met een 118-finish op dubbel twee greep ze meteen de break, waarna een leg later 126 werd uitgegooid. Nadat Ashton vanaf 73 haar eerste pijl op de dubbels miste was het Steenbergen die wéér toesloeg: dubbel tien werd gevonden, waardoor de eerste set naar de Nederlandse dartster ging.

Een stunt leek in de maak, zeker nadat Steenbergen ook meteen de eerste leg van set twee greep. Scorend viel het hierna echter wat stil, waardoor Ashton meer ruimte kreeg. De Engelse wist na het houden van haar eigen leg ook de leg van Steenbergen af te pakken, waardoor ze zich terug in de partij knokte en de stand weer gelijk trok. Met legs in 18 en 20 pijlen gooide ze prima door: ‘The Lancashire Rose’ gaf weinig kansen meer weg. Nadat Steenbergen nog drie pijlen miste om in leven te blijven kon de voormalig tourkaarthouder het afmaken. In de kwartfinale wacht voor haar Kirsty Hutchinson, in wat een prachtig duel kan worden.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Lisa Ashton: 75.36 / 43,75%
Priscilla Steenbergen: 71.07 / 36,36%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *